Арина Сабаленка беше на само една точка от това да

...
Арина Сабаленка беше на само една точка от това да
Коментари Харесай

Сабаленка след отпадането: Чувствах се зле след всички тези въпроси; не можех да спя

Арина Сабаленка беше на единствено една точка от това да доближи до своя първи край на Ролан Гарос и да излезе против Ига Швьонтек в директен конфликт за първото място в международната класация, само че Каролина Мухова имаше други проекти и в последна сметка изкова зрелищен поврат над представителката на Беларус. Впоследствие Сабаленка не скри, че страничните фактори са повлияли на нейното показване през последните дни, само че в същото време наподобява безпределно положително настроена и очевидно е взела нужните уроци, които да я изведат до още по-големи триумфи през втората половина от сезона:

" Изключително  съм изтощена след този шампионат. Почувствах се доста зле след една от конференциите и не можах да мигна през цялата нощ. Имам потребност да си умря от всички тези политически въпроси и неща отвън корта, които заемаха мястото в съзнанието ми. Тенисът е единственото нещо, в което съм съм добра и се пробвам да се съсредоточвам напълно върху него, абстрахирайки се от външните фактори. Имам надзор единствено върху личните си удари и не мога да давам отговор за непознатите дейности.

Въпреки всичко обаче, то нито за миг не съм желала да бъда надалеч от Ролан Гарос и спорта като цяло. Опитвам се да извлека позитивите, тъй като направих сериозен напредък при играта си на клей и реализирах своя най-хубав резултат тук. Истината е, че останах без темп, когато сервирах за спечелването на срещата и просто се изгубих на корта, до момента в който тя заигра по-агресивно и справедливо завоюва. Това бяха две страхотни седмици за мен, в които прекосих през някои прочувствени провокации, само че имам вяра, че всичко това ще ме направи по-силна.

Сега мога да чествам, тъй като към този момент имам виза Уимбълдън, което е страхотна вест и нямам самообладание да се завърна там, с цел да покажа най-хубавия си тенис " - приключи конференцията на международната номер две.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР