Ариф Маджид заяви, че вече е свикан извънреден конгрес Президентът

...
Ариф Маджид заяви, че вече е свикан извънреден конгрес Президентът
Коментари Харесай

13 клуба поискаха оставката на президента на федерацията по щанги

Ариф Маджид съобщи, че към този момент е призован ексклузивен конгрес
Президентът на федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид ще подаде оставка и през месец март ще бъде определен негов правоприемник. Това съобщи самият той, откакто стана ясно, че общо 13 клуба са поискали да напусне поста си.

" Ще има ексклузивен конгрес, на който ще се гласоподава нов ръководител. Аз така и така желаех да си подам оставката. На 11 или 12 март ще бъде. Ще се избере и нов Управителен съвет. Видях, че това не е моето. Направихме си европейското състезание и си действаме напред ", разяснява Маджид пред bTV след днешното съвещание на Управителния съвет на родната централа.

Инициатор на подписката против Маджид е Стефан Ботев - повторен олимпийски бронзов медалист, надлежно от Барселона 1992 и Атланта 1996.

Федерацията е превеждала заплатите на щангистите без да заплаща налози и това се е трансформирало в причина за запориране на сметките на централата.

Става дума за невнесени налози, равняващи се на сума от 200 000 лв. за интервала от 2020 до 2022 година.

Тепърва следва да се реализира съглашение с Национална агенция за приходите - по сходство на това, което има футболен клуб " Левски ".

Европейското състезание по повдигане на тежести ще се организира в " Арена София " сред 12 и 20 февруари тази година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР