(Aries zodiac sign, Jantar Mantar, Jaipur, India. 18th century CE)

...
(Aries zodiac sign, Jantar Mantar, Jaipur, India. 18th century CE)
Коментари Харесай

Детето ОВЕН, управлявано от Марс, ще бъде главнокомандващият ♥  Линда ГУДМАН

(Aries zodiac sign, Jantar Mantar, Jaipur, India. 18th century CE)

Докато таткото забавлява гостите, бебето Овен, оставено в кошчето, реве до посиняване, че не му обръщат внимание. Как смеете, родители такива? Кой командва в тая къща? Ще разберете това още щом го докарате от родилното. Вашето дете, ръководено от Марс, ще бъде главнокомандващият. Изобщо не се и съмнявайте. То няма да мрънка или да хитрува, а напряко ще крещи и ще тропа с лъжица по чинията, когато към този момент седи единствено на високото детско столче с масичка. Твърдо ще ви предяви своите желания и вие ще разберете, че металът на родените през април е желязото, а камъкът - елмаз, най-твърдият минерал на земята. Малкото Овенче прохожда и проговаря по-бързо от другите деца. По-палаво е от тях. Но единствено пробвайте да му кажете „ Не пипай там " и ще видите! С него би трябвало да сте непрестанно нащрек. Внимавайте да не падне, тъй като ще си нарани главата или лицето (предразположено е към такива травми). Оглеждайте се за остри предмети в близост, пазете го от огъня и врялата вода. Можете да бъдете сигурни, че има ли нещо горещо и неразрешено, то мигновено ще навре любопитната си лапичка там. И изобщо няма да се поучи от това.

Вашето дете Овен пораства крепко и пъргаво. Леко се преборва с всичките там шарки, заушки, скарлатини. Никненето на зъбите може да бъде по-тежко, само че и с това ще се оправи. Само на вас тежко ви! Защото към този момент ще стартира да демонстрира особеностите на своя темперамент. Ако му пречите или забранявате нещо, ще избухне в неблагоразумен яд. После бързо ще му мине. Ще ви се усмихне подкупващо и ще ви задуши в своята гальовна мечешка прегръдка. Пазете го от ранни прочувствени стресове, тъй като те могат да го трансфорат в печален мирен Овен, чиито рога обаче не са по-малко рискови. Детето Овен обилно раздава играчките си на всички в близост. Но щом някой го обиди, щедростта му ще секне. Опитайте да му попречите да отиде там, където желае, или да направи това, което си е наумило. Тогава бъдете подготвени за гръм и мълнии. Когато тръгне на учебно заведение, постоянно ще не помни да напише домашните си. Излишно е да му давате за образец Деца Козирог, Рак, Дева или Риби, които са по-послушни от него. По-добре му хвърлете някакво предизвикателство, да вземем за пример че е разсеяно и по-посредствено от другите, само че за вас това няма значение, тъй като го обичате такова, каквото е. Елате да видите тогава какво значи лудо учене. То ще ви потвърди, че може да бъде най-хубавото в класа. Споделете опита си с учителката. Тя ще ви бъде признателна, изключително в случай че има повече Овни в класа си. И защото не всички родители на дете Овен знаят този трик, дано ги успокоя - в никакъв случай не е късно децата им да наваксат пропуснатото.

В огнената натура на вашето дете ще откриете несъвместими черти. То е кротко и грубо, благо и безсрамно, сантиментално и с развинтено въображение, само че в това време не би се оставило да го излъжат. С една дума, то е твърдоглав и удобен идеалист мечтател. Детето Овен нормално е водач измежду другарчетата си. То обича да играе и да измисля игри, които постоянно се трансформират в необуздани дивотии. Затова го дръжте под око. Животът му е подготвил доста удари. Днес то е вироглаво и наподобява несъкрушимо, само че на следващия ден може да дотича при вас да търси протекция със сълзи на очи, тъй като някой се е присмял на ентусиазма му или е попарил фантазиите му. Малкият Овен има вяра в магьосници и великани, които могат да поместят цели градове. Ще му се той самият да бъде като тези великани и да твори чудеса. Но когато разбере, че на света има с изключение на положително и зло, с изключение на вълшебници и разбойници, които убиват, се стъписва. Все отново бързо се окопитва и отново се втурва напред. В борбите ще се покрие с рани, само че няма да се откаже да продължи. Крийте добре приготвения за Коледната нощ или рождения ден подарък. Овенчето е нетърпеливо и ще го открие. Не разваляйте магията на дядо Коледа. То има вяра в нея.

Чувствителността му се закалява от това, че след годините на детската религия ще дойдат идващите, в които ще свикне да не има вяра. Урокът е нужен. Овенчето е с необятни пръсти и бързо харчи джобните си пари. Но то ще ви даде на драго сърце последното си петаче, а дребната ви дъщеричка с него ще откупи от уличните разбойници живота на котето. Ако дребният Овен получи повече неучтивост и неуважение, в сравнение с топлота, това ще го нарани. Може да построи у себе си свирепост като защитна реакция. Трябва да му обясните деликатно, че не е хубаво да се гаври и издевателства над по-кротките деца. По-добре е да демонстрира състрадание и милосърдие. Никога не му се налагайте и не му заповядвайте. Говорете му добродушно и с усмивка и ще видите по какъв начин ще направи доста неща, с цел да ви се хареса. В един миг младият Овен може да напусне дома си, тъй като желае да бъде самостоятелен. После ще се върне самичък, откакто се поблъска и помъдрее. Жадно ще чете, ще усеща потребност от по-стабилно обучение, въпреки че годините за следване са прекомерно дълъг период за него и чиста загуба на време. Ще желае изведнъж да реализира всичко.

Няколко съвета към родители и учители: Когато ги хвалите, на децата от зодия Овен им поникват криле. Тогава те желаят да реализират от ден на ден и повече. Изградете у тях възприятие за отговорност и не ги оставяйте да бездействат. Ако не правят нещо потребно, ще употребяват силата си, с цел да вършат бели. Нужен им е доста сън, с цел да възстановят тази сила. Детето Овен обича приказките и има вяра в чудеса. Ако съумеете да го възпитате с внимание и топлина, когато по- расне, то единствено ще умее да мечтае за невъзможното и да реализира тази фантазия.

От: „ Слънчевите знаци на зодиака ”, Линда ГУДМАН, изд. Фортуна, 1990
Илюстрация: Aries zodiac sign, Jantar Mantar, Jaipur, India. 18th century CE, commons.wikimedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР