Ариана Гранде за първи път оглави класациите на Билборд за

...
Ариана Гранде за първи път оглави класациите на Билборд за
Коментари Харесай

Ариана Гранде получи признание като авторка на песни и продуцентка

Ариана Гранде за първи път оглави класациите на „ Билборд " за създатели на песни и продуценти с новия си албум Eternal Sunshine. Известно е, че тя е съавтор на доста от шлагерите си, от дебюта си Yours Truly през 2013 до шестия си опус Positions през 2020 година Този път тя е съавтор и съпродуцент на всички песни от албума.

Певицата е съавтор на шлагерите си Borderline (с Миси Елиът), Let Me Love You (с Лил Уейн), Bad to You (с Ники Минаж), Blazed (с Фарел Уилямс), Off the Table (с Уикенд) и доста други. Тя е писала песни и за други реализатори, като My Favorite Part за някогашния си другар Мак Милър, който умря от свръхдоза през 2018 година, Rain on Me за Лейди Гага (с който двете печелят премия „ Грами " за най-хубав поп дует), Ice Cream на Кей-поп групата „ Блекпинк ", Stuck with U на Джъстин Бийбър, прецизира сп. „ Американ къмпоузър ". Повечето си песни тя написа в съавторство с Фарел Уилямс или Макс Мартин. Тя е съавтор и на шлагера на Доджа Кет I Don`t Do Drugs, както и на първия сингъл на Нормани - Motivation.

Eternal Sunshine e първият албум на Ариана Гранде, на който тя е и съпродуцент.

Албумът получи отлични мнения от рецензията. В. „ Гардиън " го дефинира като „ съвсем непогрешим ". Според сп. „ Ролинг стоун " песните в него са измежду „ най-искрените и изобретателни в кариерата й до момента ". Сп. „ Варайъти " насочва вниманието върху обстоятелството, че „ сходно на доста други дами суперзвезди, Гранде е недооценена като музикант. Тя е освен виртуозна певица, само че и ловък вокален аранжировчик и продуцент, чиито многочислени беквокали са като независими песни ".

С Eternal Sunshine Ариана Гранде зае освен първото място в класациите на „ Билборд " за албуми и сингли (We Can`t Be Friends (Wait for Your Love), само че и в класацията за реализатори „ Артист 100 ". Тя е едвам четвъртият музикант, оглавил по едно и също време и петте ранглисти от 2019 година, когато са въведени чартовете за създатели на песни и продуценти. Освен нея това са постигнали Тейлър Суифт (седем пъти с три албума - Red (Taylor`s Version), Midnights and 1989 (Taylor`s Version), Зак Брайън с едноименния си албум и Уикенд с After Hours.

Ариана Гранде е родена през 1993 година в Бока Ратон, Флорида. Тя се занимава с музика от дребна, през 2008 година печели роля в пиесата " 13 " на Бродуей и скоро стартира да се появява в дребни функции в малкия екран. Първите й опити в поп музиката са от 2008 година Дебютния си албум Yours Truly издава през 2012 година От него е сингълът The Way в съдействие с рапъра Мак Милър. Албумът дебютира преди всичко в класацията „ Билборд 200 " и получава отлични оценки. Със своя вокален диапазон от четири октави Гранде си завоюва съпоставения с Марая Кери. Втори си албум My Everything издава през 2014 година и с него се утвърждава като звезда. Със Sweetener от 2018 година печели премия „ Грами " за най-хубав вокален поп албум. Следват Thank U, Next (2019 г.) и Positions (2020 г.)

През май 2017 година по време на турнето за промоция на албума Dangerous Woman (2016 г.) от атентат след концерта й умират 20 души. Месец по-късно тя провежда благотворителен концерт с присъединяване и на други звезди в помощ на засегнатите.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР