АрхивСемейство от Дългопол е предадено на съд с обвинителни актове

...
АрхивСемейство от Дългопол е предадено на съд с обвинителни актове
Коментари Харесай

Семейство от Варненско кръшна от карантината и сега ще си плаща

 Архив
Семейство от Дългопол е предадено на съд с обвинителни актове на Териториалното поделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна за нарушение на карантинните ограничения, въведени срещу разпространяването на COVID-19 – закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Анелия Я. и брачният партньор й Ариф А. се завърнали от Англия на 25 март тази година. На летище Варна съпрузите попълнили формуляр за събиране на персонални данни на лица, идващи от рискови страни, поради оповестеното изключително състояние в България по отношение на пандемията от  коронавирусна зараза. Двамата обяснили, че ще обитават на адрес в Дългопол и били предизвестени за наказателната отговорност, която носят при нарушение на  наложителната 14-дневна карантина.

На 30 март на незабавния телефон 112 постъпил сигнал, че Ариф А. е напуснал адреса, където трябвало да бъде в изолираност. Служители на реда го разкрили на прилежаща улица. Обяснил, че това е негов парцел и отишъл да наблюдава по какъв начин върви ремонтът.

Анелия Я. се отклонила от карантината на 31 март. Около 10 часа тя отишла в магазин за хранителни артикули без защитни средства. Клиенти в магазина я разпознали и подали сигнал в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Дългопол, че 51-годишната жена неотдавна се е завърнала от чужбина. Присъствието на дамата в магазина се потвърждава от записите на видеокамерите там.

Ако бъдат приети за отговорни за осъщественото действие по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс, двамата съпрузи могат да получат наказване отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР