, архивПървата дама Десислава Радева ще даде курбан за здраве

...
, архивПървата дама Десислава Радева ще даде курбан за здраве
Коментари Харесай

Десислава Радева живее втори живот, дава курбан

, списък

Първата дама Десислава Радева ще даде курбан за здраве на близки и другари в средата на април, споделят хора от обкръжението ѝ. Съпругата на президента Румен Радев за трета поредна година щяла да реализира ритуала, а мотивът за него е тежката интервенция, която претърпя напролет на 2021 година, съобщи Ретро

Тогава тя претърпя един от най-драматичните си моменти – незабавна и комплицирана намеса на мозъка. През февруари същата година тя прекара Ковид-19, а няма и два месеца по-късно бе оперирана от експертите в неврохирургията на столичната болница „ Св. Иван Рилски “. Там тя постъпи със мощно главоболие, което траяло няколко следващи дни, до момента в който склонила да потърси лекарска помощ. В последна сметка се оказа, че Радева е имала 3 аневризми на мозъка, които бяха отстранени по действен път, и всяка секунда е била от решаващо значение за живота ѝ. Единствено бързата и съответна интервенция на експертите тогава я избавя от тежки последици.

Вече трета година по съвет на близки Десислава събирала най-доверените до себе си хора, с цел да ги почерпи за здраве. Сред народа тази традиция е известна като правене на курбан. Първата дама към момента не е говорила обществено за претърпяното тогава, само че е реалност, че интервенцията радикално я промени в прочувствен проект. След интервенцията и възобновяване си от нея брачната половинка на Румен Радев се обърна към духовното. Само година по-късно тя измина пеш поклонническия маршрут „ Камино “ в Испания, който хиляди хора от целия свят извървяват за филтриране и умиротворяване. Тя отсъстваше от страната към месец, с цел да измине дългия 800 км път, а след мистериозното си завръщане не показа нито дума за преживяването.

В края на предходната година президентшата още веднъж имаше неприятности, свързани със здравето. Тя се появи на събитие в Бургас със счупена и гипсирана ръка. След като фотообективите запечатаха травмата, в обществените мрежи потеглиха редица клюки. В последна сметка Радева реши да разсее всички спекулации и показа, че става дума за битов случай в държавната вила „ Калина “ в резиденция „ Бояна “, където с президента живеят към този момент втори мандат. Месец по-късно гипсът беше свален и ръката на Деси се възвърне изцяло.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР