Архивна снимкаИмам проблем, който не знам как да разреша и

...
Архивна снимкаИмам проблем, който не знам как да разреша и
Коментари Харесай

Българка с шокиращ разказ: Кремираха баща ми заради Covid-19, на следващия ден обявиха, че тестът му е отрицателен!

 Архивна фотография
" Имам проблем, който не знам по какъв начин да разреша и счетох, че е най-редно да се съветвам с вас. На 31 юли се свързах с ваш сътрудник, тъй като отхвърлиха да одобряват баща в " Св. Пантелеймон ". Държаха го 3-4 часа с негативен PCR тест, негативен бърз тест, рентгенова фотография в незабавното на Пещерско шосе и споделиха, че няма да го одобряват, тъй като нямат места и споделиха, че са говорили със " Св. Пантелеймон " да го одобряват там. Там също ни държаха още 2 часа преди да го одобряват, свързах се с ваш сътрудник и той оказа помощ да одобряват баща.

Оттам стартира ходенето по тъгите. На шестия ден след престоя в болничното заведение на татко ми му се прави втори PCR тест, който ми оповестиха чак към 7-7.30 часа вечерта, че е позитивен. Преди това майка ми се обади и сподели, че някой от РЗИ й е звънял и аз още в 15 часа помолих лекарката доктор Балян да ревизира какъв е теста. Вечерта споделиха, че пробата е позитивен и в 22.30 ч. татко ми го транспортираха в " Св. Ана ", а мен ме изпратиха по живо по крепко да се прибирам неизвестно с какво и по какъв начин, оставиха ме пред болничното заведение. 

По епикризата на доктор Балян и по положението, в което беше татко ми, тъй като аз бях с него през тия 6 дни в болничното заведение, той беше в положително положение, нямаше температура повече, тъй като го одобриха с двустранна пневмония и с температура. За тези шест дни температурата спадна, нямаше кашлица, стартира да се храни обикновено, дори и да капризничи какво желае и не желае. Изпратиха го в общо положително положение в " Св. Ана ". След колата за спешна помощ отидох с такси до такава степен и му оставих нещата. 

На мен ми постановиха 14 дни карантина, тъй като съм била контактна с него. Само че на 12 август го изписват от " Св. Ана " и го пращат в Инфекциозна болница интубиран, в доста неприятно положение. В 4 без 15 са го транспортирали, в 5 часа е умрял, в 9 часа ми се обадиха. На идващия ден обаче от " Св. Ана " се обаждат и споделят, че тяхния тест за Covid-19 е бил негативен. Има нещо неправилно, по какъв начин по този начин за пет дни 84-годишен човек се излекува от коронавирус с една кама́ра съпътстващи болести?

В документите, която ни издадоха от " Св. Георги " - Инфекциозна клиника, написа, че е с Covid-19. Вследствие на това ние бяхме в карантина и не можем да си позволим заравяне в точния момент и фамилията взехме решение да го кремираме, с цел да го погребем откакто е свършила карантината. Решението, което взехме, беше когато още не знаехме, че има негативен резултат. Още на другия ден са го кремирали, въпреки да знам, че много време се чака и ги държат в камери. Обадихме се в организацията да не го кремират, че теста е негативен, само че те споделиха: " Ами ние към този момент го кремирахме ". 

Аз си направих тест, с цел да мога да отида на работа, откакто съм отсъствала дълго време и има болен в фамилията. Този тест се оказа позитивен. Преди това, на 27 юли, във връзка на това, че трябваше да потегли на санаториум в Несебър, си върших ELIZA тест, който сподели, че имам среща с този вирус, имам формирани антитела, само че пробата ми е негативен, не съм притежател на болестта. Сега повторно съм в карантина като болна. Съответно, майка ми веднъж беше в карантина, тъй като е контактна с татко ми, в този момент отново е в карантина, тъй като е контактна с мен и аз се грижа за нея. Сестра ми остана по-настрани, с цел да не се смесваме.

За мен има нещо, което не е наред. Седим в къщи към този момент цялостен месец, никой не може да ми даде някакво действително пояснение. Изпратих сестра ми да търси теста от тестът във Втора градска, доктор Балян сподели, че не знае в коя лаборатория е изработен. Как може болничното заведение да не знае с коя лаборатория работи?! 

Обадих се в РЗИ и оттова ми споделиха, че пробите и от " Св. Пантелеймон ", и от " Св. Ана " са пратени в " Каспела ".  И позитивната, и негативната проба са правени там. Сестра ми отиде в " Каспела ", един час я мотали и най-после й споделили, че сред 4 и 14 август на такова лице не са носени проби за проучване за PCR проби. Казали й да изчака основната лаборантка, която единствена имала достъп до системата, а тя пък й споделила да отиде да си търси проучванията в " Св. Пантелеймон " и в " Св. Ана ", тъй като от лабораторията неможели да дадат никаква информация и резултатите от тези проби на книжен притежател. 

Майка ми също има един негативен PCR тест. Тя е на 84 години, аз би трябвало да се грижа за нея, знаете ли какво ми коства това? Първо да сме в обособени стаи, второ - тя е трудноподвижна и за всяко ястие, вървене до тоалетна се поставят маски, пръска се на всички места, всичко се маже, тъй като, не дай си Боже, да съм болна и да разболея и нея, става още по-страшно. Загубих татко ми, не желая да изгубя и майка ми! 

Много съм обезпокоена и изнервена и диря някой да ми даде някакъв действителен отговор на всички въпроси, които зададох! Всеки подвига раменете и споделя: " Ми не знам, не съм осведомен със случая ". В последна сметка кой е осведомен със случая и какво би трябвало да направя?! "

Името на дамата се пази в редакцията ни. Очакваме формалните институции да вземат отношение по проблема!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР