Архивирането на данните на няколко места е силно препоръчително(снимка: CC0

...
Архивирането на данните на няколко места е силно препоръчително(снимка: CC0
Коментари Харесай

6 грешки при съхранението на данни и как да ги поправим


Архивирането на данните на няколко места е мощно целесъобразно
(снимка: CC0 Public Domain)

Съхранението на данни е основен съставен елемент на всеки сполучлив бизнес. Правилното ръководство на данните може да бъде разликата сред триумф и крах – и би трябвало да знаем кое по какъв начин работи в това отношение.

Най-очевиден проблем с ръководството на данни е неналичието на добра отбрана на данните, а последствията от това могат да са доста съществени. Ето подборка на 6 най-често срещани неточности с данните, направена от, и методите за предотвратяването им.

Необезопасяване на данните

Продават ли се нечии персонални данни в тъмните мрежи? Продават се. А от кое място са се взели там? Били са откраднати от някъде – от някоя организация.

Първият и най-очевиден проблем с ръководството на данни, с който може да се сблъска всяка организация, е неналичието на добра отбрана на данните. Многобройни проблеми могат да зародят единствено поради неналичието на отбрана на данните.

Изнудването е първият и най-ужасяващ проблем в листата с последствията. Но това надалеч не е всичко. Изтичането им евентуално може да унищожи репутацията на компанията и е от решаващо значение за бизнеса да се пази от сходна преживелица.

Несигурността на данните е индикатор, че нещо не е наред с организацията. Ако данните не са задоволително предпазени и бъдат откраднати или наранени, то белким всички други неща в бизнеса са добре подсигурени, предпазени?

Обичайно положителното запазване на скъпата информация е резултат от изцяло схващане за сигурност и отбрана, което обгръща всичко – от физическото затваряне на вратите до здравословната среда в предприятието и желанието на чиновниците да употребяват персоналните си защитни средства. Става дума за просвета като цяло.

Липса на задоволително архивни копия

Един от най-големите проблеми с ръководството на данни, с който се сблъскват бизнесите, е неналичието на аварийни копия на доста места. За никого към този момент не е задоволително да архивира данните си на един притежател. Нужна е по-съгласувана политика, която включва минимизиране на риска от изгубени или откраднати данни. Архивирането на данните в облака следва да се съчетае с нещо друго, да вземем за пример поддържане на офлайн аварийно копие на физически отдалечено място.

Архивирането на данните на няколко места, някои от които са онлайн, а други – офлайн, е добър метод да се подсигурява, че бизнесът постоянно разполага със своите данни. Съществуват политики за несъмнено поддържане на аварийно копие, които даже изискват да има препис на доста географско дистанции – за случаи на естествено злополучие, та даже и на различен континент. Наличието на задоволително варианти за възобновяване от разнообразни източници, ситуирани на разнообразни места онлайн и офлайн, дава успокоение и сигурност.

Несериозно към поверителността

Поверителността на персоналните данни също е въпрос на бизнес-култура. За всеки бизнес е извънредно значимо постоянно да приема поверителността на данните като собствен първи приоритет. Хората не обичат техните данни да излизат обществено. На всичкото от горната страна, в случай че се случи пробив, той може да съсипе репутацията на организацията – непоправимо. Ето за какво поверителността е нещо, за което би трябвало да се внимава от самото начало.

Регулаторна (не)съвместимост

Голяма част от ръководството на данните е обвързвано с потребността да се покриват условията на разнообразни разпореждания – локални, национални, наднационални, интернационалните. Това е едно от многото неща, върху които хората, работещи с данни, би трябвало да се съсредоточат. Политиката за ръководство на данните би трябвало да е в сходство с всички закони. Това е едно от многото неща, които могат да доведат до санкция или срив на репутацията.

Това е мъчно, когато се работи оттатък границите на страни и континенти. От друга страна, регулациите по отношение на данните съвсем непрестанно се трансформират, донастройват, преначертават и надграждат. Ето за какво организациите би трябвало да отделят непрекъснато внимание на регулаторната съгласуемост.

(Не)чисти данни

Данните са „ кръвта ” на всяка организация през днешния ден. Ако те не са чисти, това трови всичко и всички. Почистването на данните е решителен развой, с цел да се подсигурява, че бизнесът може да употребява добре наличната информация. Най-добрият метод да се поддържат чисти данните е да се назначат положителни експерти по данните.

Неправилна подготовка

Данните са безполезни, в случай че просто си стоят и не вършат нищо. Когато са чисти, добре „ подредени ”, данните могат да се употребяват за ръководството, давайки на организациите конкурентно преимущество, превръщащо елементарните компании в основни играчи.

Липса на конфигурация по отношение на бизнес задачите

Трябва също да има консенсус сред вътрешните експерти по данните и техните ръководители. Това, което мениджърите чакат от откривателите на данни, би трябвало да е в унисон с бизнес задачите на организацията. Който не употребява бизнес задачите си за ръководство на политиките за данни, единствено губи време.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР