АрхивПрез предстоящите майски празници ще има прогнозируемост както за фирмите

...
АрхивПрез предстоящите майски празници ще има прогнозируемост както за фирмите
Коментари Харесай

Туристическият бранш във Варна приветства решението за откриване на сезона на 1 май

 Архив
" През идните майски празници ще има прогнозируемост както за компаниите от сектора, по този начин и за българските и задгранични туристи “, съобщи Николова. Тя уточни, че всички противоепидемични ограничения в местата за настаняване и хранене, които ще бъдат оповестени на следващия ден, са съгласувани с Министерството на опазване на здравето.

" Много е значимо туристическият отрасъл да се приготви още занапред за сезона, както и туристите да са осведомени при какви условия ще посещават страната ни “, добави от своя страна министър председателят.

Министърът на опазването на здравето проф. посочи, че за туристите, които желаят да посетят България, ще бъдат обезпечени " зелени коридори ".

Проф. Ангелов уточни, че най-важното е присъединяване на страната ни в така наречен електронен зелен документ за пътешестване, който подсигурява всеки екскурзиант да има три опция – да е имунизиран, да е прекарал болестта и да има антитела или да показа негативен PCR тест.

" Ние ще дадем тази опция на всички туристи и по този метод ще улесним напредването на всеки един, който желае да посети страната ни “, уточни още министърът на опазването на здравето.

Решението на министърът на туризма, летният сезон да бъде открит на 1 май беше приветствано от сектора.

" Това начало най-вероятно е подбудено от началото на Великденските празници, които нормално, изключително по Северното Черноморие ги чакаме с неспокойствие, тъй като те са по този начин един мощен старт на летния туристически сезон, без значение, че след тях имаме голям спад отново на резервациите ", сподели Павлин Косев - ръководител на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Първите непознати туристи, които се чакат, изключително по Северното Черноморие, са съседите ни от Румъния.

" Това е една чудесна вест за нас, защото всички страни, които са наши съперници, се занимаваха интензивно в тази тенденция ", сподели Илин Димитров - ръководител на Варненската туристическа камара.

Към момента от Министерството на туризма регистрират 60 % спад в приходите от зимен туризъм и очакванията са с ранния летен старт обстановката да се промени.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР