Архив на Европейския съюз за евромитовете, за които са писали

...
Архив на Европейския съюз за евромитовете, за които са писали
Коментари Харесай

От кривите банани до чая на Кралицата: евромитовете във Великобритания

Архив на Европейския съюз за " евромитовете ", за които са писали английски медии още от началото на 90-те години на предишния век, се завъртя в обществените мрежи към края на предходната година до момента в който Брюксел и Лондон договаряха изискванията за излизането на Англия от съюза.

На уеб страницата си Европейската комисия изрежда стотици публикации, учредени на неточна или подвеждаща информация, и изяснява за какво написаното не е правилно.

Една от тях, оповестена в " Сън " през 2006 година, твърди, че " смахнати " еврослужители желаят да преименуват снакса " Бомбай микс " на " Мумбай микс ", с цел да бъде той " политически правилен ". Това е несъмнено от представители на Европейски Съюз като " изцяло неуместно ".

Други истории включват изказванията, че кривите банани ще бъдат неразрешени, че Европейски Съюз е решил размерът на презервативите в Европа да бъде " съгласуван ", че Англия ще би трябвало да се откаже от потреблението на мерните единици пинта, акър, инч и фут.

Балони, коли за спешна помощ, краставици

В обява в " Дейли мейл " от 2002 година се твърди, че " обичайните бели коли за спешна помощ ще бъдат пребоядисани в жълто , с цел да бъдат приведени в сходство с Европа ", а " новият цвят ще бъде признат в континента, с цел да бъдат транспортните средства за незабавна помощ еднообразно разпознаваеми във всяка страна ". Според изданието това е предният европейски опит " да се трансформират детайли от обичайния английски метод на живот, с цел да бъдат приведени в сходство с останалата част то Европа ".

В обяснението на Европейска комисия се споделя, че не съществува еврозаконодателство, което да предлага потреблението на избрани цветове за транспортните средства за незабавна помощ.

Според обява в няколко вестника от 2011 година Брюксел е наложил нови правила на Англия, забранявайки на децата да надуват балони или да употребяват празненство свирки.

Еврокомисията прецизира, че съгласно правила на Европейски Съюз за сигурност на играчките на балоните, направени от латекс, би трябвало да има предизвестие към родителите, че децата под осем години би трябвало да ги употребяват под контрол. Освен това всички играчки за деца под три години, би трябвало да бъдат задоволително огромни, с цел да не може да бъдат глътнати.

Според други изявления еврослужители пробват да забранят кривите краставици , с цел да се спестят пари от пакетиране, а единственият метод това да се реализира е генното инженерство.

Всъщност в регламента на Комисията за установяване на стандартите за качество на краставиците няма ограничавания за размера, формата или изкривяването на краставиците. Единственото ограничаване е обвързвано с класифицирането им в няколко класа съгласно разнообразни стандарти, в това число формата. Причината за стандарта за изкривеност е, че той наподобява значим за определянето на това какъв брой краставици може да бъдат пакетирани в кутия със общоприет размер. Искането за тези стандарти е пристигнало от самата промишленост.

Размера на пицата, чая на кралицата

Публикации от 1994 година настояват, че еврослужители са решили, че миризмата на риба в град Гримзби замърсявава въздуха, а евродиректива задължава тази миризма да бъде лимитирана до пространствата на завода за преправка на риба. В обяснението обаче се акцентира, че няма безусловно никакво европейско законодателство, което да задължава Англия или друга страна членка на Европейски Съюз да спре миризмата от преработката на риба .

Според публикации от 1994 година обичайните пици ще бъдат неразрешени от Европейски Съюз по силата на нови закони, регулиращи техния диаметър и дълбочина. В реалност Европейската комисия в никакъв случай не е изготвяла подобен закон и няма желание да го прави в бъдеще.

Статия в " Сън " от 1999 година пък твърди, че кралските лакеи може скоро да се наложи да споделят на Кралицата, че не могат да ѝ сервират чай , тъй като са работили оптималните часове, разрешени от законодателство на Европейски Съюз.

Всъщност Директивата на Европейски Съюз за работното време не не разрешава на хората да избират да работят повече от 48 часа, а кралските чиновници могат да работят колкото часове на седмица пожелаят.

Циркови актьори и имена на риби

Според публикация в " Таймс " от 2003 година въжеиграч споделя, че кариерата му е била сложена в риск поради законодателство, идващо от Брюксел, съгласно което той би трябвало да носи защитна каска по време на осъществяванията си. Еврокомисията коментира, че нови европейски закони са били въведени, с цел да се защитят хората, които работят нависоко, само че в тях не се загатва за каски за циркови реализатори.

Рибата тресчица към този момент няма да се назовава риба тресчица, с помощта на Европейски Съюз, се твърди в изявления. Според обяснението обаче изказванията, че Европейски Съюз възнамерява да забрани британските наименования на рибата и да принуди продавачите да ги заменят с латински имена на опаковките са изцяло погрешни. Европейската комисия предложи по-ясно етикетиране на опаковките на рибни артикули, с цел да се подсигурява, че потребителите са добре осведомени какво купуват. Етикетите би трябвало да включват точното име на рибата, както и информация за произхода ѝ, се споделя в обяснението.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (442)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР