Архитектурен елемент от стара къща, открит до кофа за боклук

...
Архитектурен елемент от стара къща, открит до кофа за боклук
Коментари Харесай

Откриха културна ценност до кофа за боклук във Видин

Архитектурен детайл от остаряла къща, открит до кофа за отпадък е най-новото постъпление на Регионалния исторически музей във Видин. Сигнал за захвърлената културна полезност подал гражданин на града.
"Всъщност постъплението е от жител, когато ние не познаваме, ние не знаем неговото име. Той е подал сигнал на излизане от Видин, на полицейското контролно-пропусквателен пункт, което е там. Полицаят, който го е ревизирал, той се е обърнал към него: "Много ви апелирам, кажете на музея, че до кофите, еди къде си, има захвърлена римска надгробна плоча ", той по този начин е решил. Съответно от полицията ни се обадиха. Отидохме, видяхме, че това е детайл от къща ", изясни шефът на музея Десислава Божидарова.
Архитектурният детайл е доста забавен. Той ще бъде измит и реставриран, а в бъдеще ще бъде включен в експозиция.
От музея поканиха индивида, подал сигнала, да ги посети, с цел да могат да му благодарят.
"Много ще се радваме, в случай че индивидът, който е бил толкоз честен и е решил да ни подаде сигнала, пристигна и се съобщи, с цел да можем да му благодарим. Такива цивилен позиции за нас са доста скъпи. Нека знаем, забележим ли нещо остаряло, или нещо, което решим, че не ни би трябвало, може пък на музейните служащи да им свърши работа ", сподели шефът на Регионалния исторически музей във Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР