Архитекти и строителни работници стабилизираха структурата на емблематичната парижка катедрала

...
Архитекти и строителни работници стабилизираха структурата на емблематичната парижка катедрала
Коментари Харесай

Повредената структура на катедралата Нотр Дам е стабилизирана

Архитекти и строителни служащи стабилизираха структурата на емблематичната парижка катедрала " Нотр Дам " в петък - четири дни откакто тя бе развалена при гигантския пожар в понеделник, заяви Асошиейтед прес, като се базира на пожарната във френската столица.

Нейният представител Габриел Плюс сподели, че към този момент няма риск от сриване на стените на църквата. Пожарникарите са охладили стените и отломките от покрива в катедралата и към този момент няма " горещи точки " в постройката.

" Цяло знамение е, че катедралата към момента се държи и че всички реликви бяха избавени ", съобщи Плюс.

Разследващите пожара считат, че той се дължи на случайност и изследват многочислени фактори, които може да са съдействали за неговото лумване, отбелязва АП. За най-вероятна причина се счита късо съединяване.

На фона на положителните вести за " Нотр Дам ", обявени от представителя на пожарната, енориашите в фамозната катедрала отпразнуваха Разпети петък в близка черква. Те се помолиха за повредения архитектурен шедьовър и отпразнуваха спасяването на избавените реликви, измежду които е и тръненият венец на Исус Христос.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР