Архитект Иван Несторов е новият началник на Дирекцията за национален

...
Архитект Иван Несторов е новият началник на Дирекцията за национален
Коментари Харесай

Арх. Иван Несторов е новият шеф на строителния контрол

Архитект Иван Несторов е новият шеф на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК). Той е назначен от 28 септември от министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, заяви пресцентърът на районното министерство в четвъртък.

Несторов сменя на поста Милка Гечева, която на два пъти беше уволнявана от вицепремиера по икономическата политика и демографските въпроси Валери Симеонов през фейсбук.

Симеонов изиска обществено оставката на Гечева при започване на лятото, като я упрекна, че покровителства противозаконните градежи по Черноморието.

Преди да оглави ДНСК арх. Иван Несторов беше шеф на дирекция " Геозащита и благоустройствени действия " в Министерството на районното развиване и благоустройството.

Той има 11-годишен стаж в Инспекцията за държавен и механически надзор, чийто приемник е ДНСК. Дълги години (18 г.) работи и в дирекция " Архитектура и градоустройство " в Столична община. Последователно е заемал позициите шеф отдел " Архитектура ", шеф на дирекция " Контрол по строителството " и шеф на дирекция " Архитектура и градоустройство ".

Иван Несторов е приключил висшето си обучение в Букурещ в Института по архитектура и градоустройство " Йон Минку " през 1983 година

Уволнената Милка Гечева застана отпред на строителния надзор през 2010 година Тя беше назначена от тогавашния министър на районното развиване Росен Плевнелиев. По времето на държавното управление на Пламен Орешарски беше отстранена и сменена с арх. Николай Христов, само че служебният районен министър Екатерина Захариева я върна на поста. Дни преди да бъде отхвърлен от поста, Христов огласи нередности и порочни практики в ДНСК при стартирането на строителни обекти в употреба.

През последните месеци Гечева провокира гнева на Симеонов поради бездействието си и нежеланието да отстрани преместваеми обекти, ситуирани върху пясъчните дюни на Слънчев бряг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР