Архитект Борислав Игнатов, който е един от кандидатите за кмет

...
Архитект Борислав Игнатов, който е един от кандидатите за кмет
Коментари Харесай

Кандидат за кмет на София с революционно предложение: Да дадат “Васил Левски на ЦСКА

Архитект Борислав Игнатов, който е един от претендентите за кмет на София, направи някои любопитни изявления и оферти по отношение на спортните парцели в столицата.

Той твърди че нов стадион на мястото на настоящия “Българска армия” няма по какъв начин да бъде издигнат по законов метод и предложи страната да даде стадион “Васил Левски” на ЦСКА-София. Игнатов добави, че съгласно него София би трябвало да има два стадиона на международно равнище - един клубен и един народен.

“Необходимо е дружно да създадем спор. Бих желал да подканя хората да задават точните въпроси, тъй като сега те се подиграват с тях. Казват им едно нещо, дават обещание им го, само че то не може да бъде осъществено законово. Дори почитателите да съберете милионите и да ги дадете, там не може да напарвите нещо свястно, тъй като законовата база не го разрешава.

Трябва да се мисли по-кардинално и по-наедро. Има добър метод за стадион “Васил Левски” вероятно той да стане на ЦСКА. Той е с достъп до улица. Не давам решение, само че давам подсказка какви въпроси да задавате когато ви дават обещание нещо, само че то действително е неприемливо и невъзможно”, сподели пред жители на София проектант Игнатов, който твърди, че към момента не е ясно чия благосъстоятелност е стадион “Българска армия”.

Твърди се, че е на Министерството на спорта, само че нотариален акт няма. Ако имат, дано го покажат”, добави архитектът, който продължи с пречките, които не разрешават да се строи на мястото на “армията”.

“По закон би трябвало даима към 3000 места за паркиране. За страдание оборудването няма директен достъп до улица и няма по какъв начин да се появи паркинг под или над стадиона чудодейно. Този въпрос би трябвало да бъде заложен към хората, които ви дават обещание, че там ще се реконструира.

Знам прочувствената част на този стадион, само че персоналното ми мнение е, че той може да остане какъвто е с някакъв козметичен ремонт. Но неговата реорганизация на това място е невъзможна.

Повечето европейски градове имат един прекрасен стадион, на който играят два тима. Така е в Мюнхен. По този метод всичките им тимове имат прелестна материална база. При нас имаме “Българска армия”, “Славия”, “Локомотив”, “Герена”… Много игрища, само че нито един от тях не дава отговор на международния стандарт.

Моето мнение е, че би трябвало да имаме един клубен стадион на международно равнище и един народен стадион на международно равнище. Това би трябвало да има, а не всеки да се избавя поотделно.

Не споделям, че би трябвало да се отстранен историческите игрища, те би трябвало да се запазят, само че чисто законово това ще бъде проблем сега. Не желая да се влиза в заблуждаване на огромни групи хора, както са почитателите, от хора, които са безотговорни и дават обещание неизпълними неща. Тук не може да има стадион по закон”, приключи Игнатов събеседването си с жители в Борисовата градина.

Видеото със събеседването за стадион " Българска войска " е след 1.21.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР