Архимандрит Теофаний е добре, но само Бог знае какво е

...
Архимандрит Теофаний е добре, но само Бог знае какво е
Коментари Харесай

Отварят за посетители Роженския манастир, пострадалият свещеник е добре

Архимандрит Теофаний е добре, само че единствено Бог знае какво е вътре в него, по какъв начин се усеща след претърпяното. Това съобщи пред Българска национална телевизия архимандрит Епифаний, свещеник на Роженския манастир. Светата обител през днешния ден ще бъде отворена за гости, откакто през вчерашния ден, след обир, бе затворена за неопределен срок.

Продължава издирването на двамата мъже, част от групата, която извърши нахлуване в манастира. Крадците са отмъкнали 11 камери за видеонаблюдение от общо 15.

Петима души през вчерашния ден бяха арестувани от полицията. Крадците влязоха в манастира и нападнаха свещеника през вчерашния ден. Те се пробваха да разбият зазидан прозорец на светата обител, като най-вероятно са търсели прикрито богатство.

" Важно е човек да има вътрешни устои, никакъв тип защита не може да ги спре ", счита архимандритът.

" Само крадците могат да кажат какво са търсили. Видимо няма нарушаване по вътрешните стени, само че ще бъде направена инспекция ", изясни той.

" За нас тук всичко е скъпо - всеки камък, всяка прашинка. Само човек, който е съградил, може да разбере ", добави архимандритът.

Архимандрит Епифаний отхвърля версията за прикрито богатство в стените на манастира. Той показа, че преди години са осъществявани строителни дейности и каквото е имало да се вземе, е взето. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР