Архимандрит Партений Фидановски е не само морален стожер в Република

...
Архимандрит Партений Фидановски е не само морален стожер в Република
Коментари Харесай

Архимандрит Партений получи наградата на ЕП за 2018 г.

Архимандрит Партений Фидановски е освен честен стожер в Република Македония и целия район със своята активност, с активността на монашеството в манастира. Той беше и един от най-големите бранители и поддръжници на подписването на контракта за добросъседство - за нашите общи корени.

Това съобщи евродепутатът Андрей Ковачев в постройката на българския парламент . Там той връчи премия на Европейския парламент за 2018 година на архимандрит Партений.

Ковачев посочи изключителният принос на архимандрита, който оказва помощ за въздигане на това, което ни сплотява: " в душите ни, ви мислите ни, в общото ни европейско бъдеще - да преодолеем разделянето от предишното, да преодолеем злото, което ни е отделяло един от различен . Да благодаря, че е измежду нас и да пожелая доста здраве и триумф и на цялото приятелство ".

Ковачев пожела на страните от нашия район мир и европейско бъдеще и добросъседство .

Гражданската премия на Европейския парламент за 2018 година се връчва на архимандрит Партений за публичната му активност като свещеник на Бигорския манастир.
Тя се дава на игумена на Бигорския манастир за поощряване на взаимното съгласие , превъзмогване на вътрешните разделения сред жителите на Македония, както и по-добрата им интеграция с жителите на прилежащите страни .

Архимандрит Партений е един от 50-ата лауреати на Гражданската премия на Европейския парламент за 2018 година

Наградата за европейски жител на Екологичен потенциал след 2008 година се присъжда на жители и организации, които са съдействали за поощряване на по-доброто взаимно схващане и по-тясната интеграция сред жителите на Европейски Съюз или за улеснението на трансграничното и транснационално съдействие в Европейски Съюз. Тя е под формата на почетен орден и има алегорично изражение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР