Архидиоцезът в Санта Фе, щата Ню Мексико, е постигнал временно

...
Архидиоцезът в Санта Фе, щата Ню Мексико, е постигнал временно
Коментари Харесай

Католическата църква в щата Ню Мексико плаща над 120 млн. долара на жертви на сексуално насилие

Архидиоцезът в Санта Фе, щата Ню Мексико, е постигнал краткотрайно съглашение за 121,5 милиона $ за удовлетворяването на искове на жертви на полово принуждение, осъществено от католически свещеници, съобщи АП.

Според организацията това е една от най-големите суми по съглашение, обвързвано със полови похищения в Римокатолическата черква в Съединени американски щати. С парите ще бъдат изплатени компенсации на потърпевшите в енориите в северната част на щата, се споделя в писмо на архидиоцеза до вярващите. Под натиска на лавината правосъдни искове на жертви архидиоцезът е изискал отбрана по член 11 от федералния закон за банкрутите.

Споразумението обгръща над 350 потърпевши и потвърдените действия на 74 свещеници, заяви Брайън Смот, юрист на близо една трета от вносителите на тъжби. Повечето от половите похищения са били осъществени преди повече от четири десетилетия.

През април диоцезът на Камдън, щата Ню Джърси, се съгласи да изплати общо 87,5 милиона за извънсъдебно споразумяване на тъжби на 300 жертви на полово принуждение от католически свещеници, оповестиха тогава локални медии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР