Археолози в Норвегия наскоро откриха останките от викингски кораб в

...
Археолози в Норвегия наскоро откриха останките от викингски кораб в
Коментари Харесай

Останки от викингски кораб, открити в гробна могила, където преди това бяха открити „седнал скелет“ и меч

Археолози в Норвегия неотдавна откриха останките от викингски транспортен съд в гробна могила в района Трьонделаг в страната. Откритието идва епохи откакто откривателите откриха „ седнал скелет “ с меч на същото място.

Откритието беше оповестено в обществените медии от окръг Трьонделаг и беше направено от откриватели от окръга и националния NTNU Научен музей. Археолозите организираха малко изследване на гробната могила, наречена Herlaugshaugen, където откриха огромни пирони, които съгласно окръга удостоверяват, че това е мястото на викингски транспортен съд.

Корабът е от ерата на Меровингите, която продължава от 476 година сл. н. е. до 750 година сл. н. е., съгласно Енциклопедия Британика. Gemini, скандинавско научно и софтуерно издание, сподели, че корабът е издигнат почти през 700 година сл. н. е. и означи, че епохата на Меровингите предшества ерата на викингите. Корабните погребения са били употребявани единствено за обособени лица, защото се е считало, че оферират безвредно прекосяване към отвъдния живот.

съгласно Джемини и е разкопаван неведнъж през 18 век. В тази ера откривателите откриват стоманени пирони, бронзов казан, скотски кости и „ седнал скелет “ с меч.

Според Джемини, норвежките саги допускат, че Херлаугсхауген може да е мястото на погребението на крал Херлауг. Скелетът е изложен в музей като този на Херлауг, оповестява Джемини, само че в последна сметка е липсващ.

Другите предмети също са изчезнали при започване на 20-те години, като Джемини оповестява, че бронзовият казан е бил разтопен надолу в катарамите на обувките.

Районът, където е открит корабът, в този момент е най-старият прочут корабен ров в Скандинавия, сподели окръгът. Джемини означи, че това значи, че корабните погребения са се случили доста по-рано, в сравнение с откривателите са вярвали преди.

Geir Grønnesby, откривател в Музея на науката NTNU, сподели, че датирането на кораба толкоз надалеч демонстрира, че хората са имали морски опит и са можели да строят огромни кораби доста по-рано, в сравнение с се смяташе до момента.

През 2020 година огромно гробище на викингите беше намерено от норвежки археолози. Това място беше в югоизточната част на страната, в могилата Джел на Гелестад. Тази гробна могила е една от най-големите погребални могили от желязната ера в Скандинавия, заяви CBS News. Могилата е била употребена от епохи, евентуално започвайки през пети век, само че самият транспортен съд наподобява е бил заровен епохи по-късно.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР