Археолози в Грузия откриха зъб на 1,8 милиона години, който

...
Археолози в Грузия откриха зъб на 1,8 милиона години, който
Коментари Харесай

Неочаквана находка: Зъб на почти два милиона години изникна в Грузия

Археолози в Грузия откриха зъб на 1,8 милиона години, който е принадлежал на ранен човешки тип, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки " Ройтерс ".

Това е следващо доказателство, че регионът е бил дом на едно от най-ранните праисторически човешки селища в Европа, а може би и в целия свят отвън Африка.

Зъбът е открит покрай село Орозмани, на към 100 км югозападно от грузинската столица Тбилиси, край Дманиси, където човешки черепи отпреди 1,8 милиона години са открити в края на 90-те и началото на 2000-те години.

Находките в Дманиси са най-старите отвън Африка. Те трансформират разбирането на учените за ранната човешка еволюция и миграционни модели.

Последното изобретение на място, намиращо се на 20 км оттова, дава още доказателства, че планинската област в Южен Кавказ евентуално е едно от първите места, където ранните хора са се заселили, откакто са напуснали Африка, споделиха специалисти.

Най-старите фосили на хоминиди, датиращи от към преди 2,8 милиона години - частична челюст, са открити в Етиопия, напомня Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР