Археолози смятат, че са открили първата в света жертва на

...
Археолози смятат, че са открили първата в света жертва на
Коментари Харесай

Откриха най-старата жертва на нападение от акула

Археолози считат, че са разкрили първата в света жертва на нахлуване от . Става въпрос за скелет на най-малко 3000 години, върху който откривателите са преброили най-малко 790 пострадвания. При деликатен оглед е открито, че белезите са доста дълбоки и назъбени, съобщи БГНЕС.

Изследователи, ръководени от Оксфорд, проверяват доказателства за насилствени контузии по скелетните остатъци на праисторически ловци и събирачи в университета в Киото. Алиса Уайт и професор Рик Шултинг са разкрили и учат останките на човек с травматични пострадвания, открити на територията на Вътрешното Японско море. (Вътрешно Японско море е междуостровно море на Тихия океан. Представлява система от водни басейни и протоци ситуирани сред островите Хоншу на север и изток, Шикоку на юг и Кюшу на югозапад, на територията на Япония - бел. ред.)
 Храните, които могат да ви убият Храните, които могат да ви убият
Парче риба, комат плод, филийка сирене - не, това не е изложение на шедьовър на прочут готвач. Това е лист на това, което има всички...

В своя отчет учените изясняват, че „ Нараняванията на жертвата са лимитирани основно в ръцете, краката и предната част на гърдите и корема. Чрез елиминиране сме изключили всички други типове гибел с изключение на нахлуване от акула ", споделят откривателите. В идващите месеци ще станат ясни окончателните данни от пробите.

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР