Археолози са открили руините на повече от 70 къщи, чиято

...
Археолози са открили руините на повече от 70 къщи, чиято
Коментари Харесай

Руини на неизвестен град на 8000 години са открити в Китай

Археолози са разкрили руините на повече от 70 къщи, чиято възраст доближава 8000 години, при разкопки в северната част на Китай. Самият този факт прави откритото населено място едно от най-старите в света.

Според China.org.cn руините са разкопани в Банер Балиньоу, на праисторическия сектор Вулантуга в самостоятелен район Вътрешна Монголия.

Откритието е направено от задачата на Регионалния институт за културни реликви и археология. Археолозите са изследвали повърхност от към 20 хиляди квадратни метра. В резултат са били открити остатъци от десетки структури, частично подземен, в това число жилищни здания, които може да датират от епохата на неолита. На мястото са открити и над 40 пепелни ями и едно заравяне.
Най-старите човешки остатъци са на 233 000 години
Учени са създали преоценка на възрастта на античните човешки остатъци от групировката Омо Кибиш в Югозападна Етиопия. Вкаменелостите се о...
Прочети повече
Както означават откривателите, все още са разкопани малко по-малко от 80 къщи. Анализът сподели, че най-малко десетина от тях са издигнати преди към 8000 години. Интересно е, че са издигнати по стандартизиран план. Във всяка къща археолозите са разкрили стандартизирана кухня с " печка ", пред която в земята е бил заровен отвесен съд с плоско дъно.

Археолозите са разкрили, че тези съдове са цялостни с пепел. Според тях сходна кухненска конюнктура е голяма необичайност за руините от този интервал, което демонстрира забележителната научна стойност на находките. В античното населено място учените са разкрили и доста артефакти, в това число каменни оръдия на труда, костни произведения, керамика и други реликви. Съобщава се, че някои открити принадлежности са прототипи на по-късни каменни оръдия.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР