Археолози са открили древен храм на Бога Слънце – Ра,

...
Археолози са открили древен храм на Бога Слънце – Ра,
Коментари Харесай

Загадъчен храм на Слънцето е открит в Египет

Археолози са разкрили античен храм на Бога Слънце – Ра, в местността Абу Гораб близо до античния храмов комплекс Абусир в. Както отбелязва The Telegraph, тези храмове са били издигнати по време на Петата династия през XXV в. пр.н.е.

Смята се, че шест храма на Ра са обкръжавали комплекса от пирамиди в Абусир, издигнат столетие след пирамидите в Гиза, само че до момента са открити единствено два такива храма. Докато предназначението на е било обезпечаване на безконечен покой на фараоните, храмовете на Ра са били нужни за затвърждаване на божествения статут на владетелите на Египет в този свят.

„ Всеки цар е желал да построи пирамида за своето възкресение, само че това не е било задоволително за фараоните от Петата династия. Те са желали нещо по-голямо. Царете са строили храмове на Слънцето, с цел да се трансфорат в Бога. В Бога Слънце “, споделя Масимилиано Нуцоло, теоретичен началник на разкопките.

Египтологът прецизира, че във всеки подобен храм е имало огромен обелиск, отдаден на господ Ра, а също огромен двор, предопределен за ритуални цели. Храмът, който се явява третият от шест, е бил открит блиизо до един от към този момент известните храмове, издигнати по повеля на фараона Нюсера.
Търсят най-голямото светилище в Родопите край ивайловградското село Хухла (СНИМКИ)
Бронзова монета от времето на византийския император Анастасий, бронзово кръстче от края на 10-ти век, гривна, монета от 5-ти век, част...

Той прибавя, че в хода на разкопките откривателите имали подозрения за предназначението на постройките, до момента в който не разкрили съдове за бира, които се употребявали в древноегипетските религиозни церемонии.

Остава неразбираемо кой точно е поръчал постройката, само че най-вероятно е това да е бил някой от Петата династия.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР