Археолози откриха стъклени буркани, пълни с череши и други плодове,

...
Археолози откриха стъклени буркани, пълни с череши и други плодове,
Коментари Харесай

Археологическа находка: Откриха череши на 250 години в имението на Джордж Вашингтон

Археолози откриха стъклени буркани, цялостни с череши и други плодове, на възраст 250 години. Находката е направена като част от план за реституция на имението на Джордж Вашингтон, един от бащите на американската нация, във Вирджиния. В някои от бурканите има цели череши, които наподобяват съвсем като актуалните плодове.

Учените ще опитат да засадят някои от костилките на черешите, с цел да видят дали ще дадат плод.
Остатъци от храна са откривани и в други елементи на света, някои от тях датиращи от епохи. Но намирането на към момента свеж плод 250 години по-късно, е много впечатляващо. Всички звезди би трябвало да се подредят по верния метод, с цел да се случи.
Джейсън Бъроус, основен археолог на Маунт Върнън

Документи в имението демонстрират, че Джордж и Марта Вашингтон са обичали череши. Запазена е рецепта на брачната половинка на Вашингтон за коктейл " Черешов сок ". В един от бележниците си Вашингтон написа, че е взел със себе си кана с черешов сок по време на пътешестване до Алегени, Пенсилвания, през 1784 година Според археолозите обаче, плодовете датират отпреди 1775 година
Общият брой на бурканите беше 35. Те бяха извадени от шест разнообразни ями за депозиране. От тях 6 бяха счупени. 29 от бурканите съдържаха непокътнато плодово наличие. В 12 имаше череши. 16 съдържаха горски плодове, евентуално касис, само че не сме удостоверили това, а в последния буркан имаше череши и горски плодове.
Джейсън Бъроус, основен археолог на Маунт Върнън

По всяка възможност робите в Маунт Върнън са правили консервирането на плодовете. Знае се, че Вашингтон е обичал сладолед, а той може да е бил в допълнение подслаждан с череши и други плодове. След 1775 г ямите, където са били заравяни бурканите с плодове, са били покрити с тухлен под.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР