Археолози откриха най-старата в света пещерна рисунка на животно в

...
Археолози откриха най-старата в света пещерна рисунка на животно в
Коментари Харесай

Откриха най-старата пещерна рисунка в света

Археолози откриха най-старата в света пещерна рисунка на животно в Индонезия. Рисунката е на диво прасе. Предположенията са, че е направена преди повече от 45 хиляди години.

Праисторическата рисунка е открита в пещера на остров Сулавеси и е с размери 136/54 см. Изобразява прасе с брадавици, сходни на рог, присъщи за възрастните мъжки от типа. Над гърба на прасето има два отпечатъка на ръце, които са сложени пред две други свине, чиито облици са непокътнати единствено отчасти.

"Ние мислим, че това е най-ранното изкуство, изобразяващо фигура, основано от индивида и е необикновено, че е намерено. Откриването на фигурата е станало чрез пигмент от тъмночервена охра. Това е може би най-старата фигура, която изобразява съответно нещо. Скалите крият доста секрети. Това трансформира разбирането ни за човешката история ", изясни Максим Обер от австралийския университет "Грифит ".

Картината може да е най-старото изкуство в света, което изобразява фигура, само че не е най-старото изкуство, основано от индивида. В Южна Африка драскотина, сходна на хаштаг е основана преди 73 000 години и се счита за най-старата известна рисунка. С откритието се акцентира световното значение на остров Сулавеси за разбирането ни къде и по кое време са се появили първите обичаи на пещерното изкуство.

Сулавеси е най-големият остров в зоната на океанските острови, които са ситуирани сред континентална Азия и континенталната суша от ледниковия интервал на Австралия-Нова Гвинея.

Твърди се, че хора са минали през този район с плавателни съдове преди най-малко 65 000 години, с цел да доближат Австралия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР