Археолози от Китай са открили в източната част на страната

...
Археолози от Китай са открили в източната част на страната
Коментари Харесай

Лопата от слонова кост на 99 000 години откриха в Китай

Археолози от Китай са разкрили в източната част на страната едно от най-древните оръдия на труда, което се датира на 99 000 години. По форма находката припомня на лопата и е направена от слонова кост.

Както оповестява организация Синхуа, като се базира на Института за културни реликви и археология в провинция Шандур, откритото произведение е доста добре шлифовано и се явява най-древната сходна находка на територията на Китай. Според експертите лопатата е направена от бивна на палеолоксодон – липсващ тип от семейство Слонове. Радко в света се откриват реликви от слонова кост, употребявани за направата на практични принадлежности преди към 100 000 години, означават археолозите.
Асирийците завладяли античен древен град с 3 милиона камъни
Първите споменавания на град Лахиш се отнасят към XV в. пр.н.е. Този античен град, за който се споделя и в Библията, бил високомерен и разр...

По предварителни оценки оръдието на труда е на възраст сред 99 000 и 104 000 години. То е намерено при разкопки в окръг Ишуй и не е единствената находка на археолозите. На мястото към този момент са разкопани към 5000 произведения от камък, кости, зъби и рогове, а също и фосили на животни.

Артефактите отразяват метода на живот и изработването на принадлежности от ранните човешки същества и са значими за проучването на еволюцията на античните хора в Китай и Източна Азия, означават учените.

Преди дни стана ясно, че.

 
Археолози откриха предназначението на антични мегалити в Йордания
Фрагменти от керамични съдове, кремъчни принадлежности и костни остатъци са открити в Йордания от археолози от Ягелонския университет под м...

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР