Археологът Елена Кесякова и Димитър /Мимо/ Райчев, дългогодишен изследовател и

...
Археологът Елена Кесякова и Димитър /Мимо/ Райчев, дългогодишен изследовател и
Коментари Харесай

Елена Кесякова и Димитър Райчев представят новия си албум

Археологът Елена Кесякова и Димитър /Мимо/ Райчев, дълготраен откривател и документалист, ще показват на 18 септември 2019 година, сряда, от 19 ч. в обновената и разширена Alchemist Residence в Белащица новия си албум - „ Филипополис “.

Книгата на креативния тандем е извънредно забавна. В нея образно хармонират 3D възстановки от градската среда на Филипопол, фотоси на културно-исторически монументи, скици и чертежи, голям брой артефакти. Всичко това е подкрепено с текст, чийто прочит е забавен за необятната публика, изкушена от историята. Албумът е самобитен ориентир в една далечна ера, която демонстрира, че безмълвните в този момент руини, в миналото са били населявани и процъфтяващи места, събирали в себе си хубостта и величието на един безконечен град.

Братята близнаци докторите Невен и Ангел Енчев са едни от спонсорите на творбата. Известните ценители на хубостта са и домакини на презентацията, на която ще бъдат посетители видни пловдивчани.

Мимо Райчев е създател и съавтор и на редица други албуми и книги за Пловдив. Преди 3 години беше отличен с почетното звание „ Следовник на националните будители “ за книгите си " Пловдив вечно ", " Пловдивски сборник " и „ Пловдивски указател ”. Той съобщи, че за него е голяма чест да работи с Елена Кесякова, която има повече от 40-годишен опит в Археологическия музей под тепетата. Тя управлява археологическите разкопки на доста жилищни и публични здания като – Античната синагога, Епископската базилика, Резиденцията, Форума на Филипопол, Източната врата, постройка „ Нарцис ”. Изнася лекции по археология в Пловдивския университет.

След презентацията домакините ще дадат коктейл за своите посетители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР