Арх. Шишков обяви още, че срокът за кандидатстване за саниране

...
Арх. Шишков обяви още, че срокът за кандидатстване за саниране
Коментари Харесай

Паспортите за сградите отпадат

Арх. Шишков разгласи още, че срокът за кандидатстване за саниране на здания е продължен до края на май

Срокът за паспортизиране на постройките е отстранен. Изискването остава наложително, когато човек желае да направи реорганизация или да санира. Това разгласи служебният районен министър арх. Иван Шишков. Той изясни, че смяната е направена по времето, когато на поста е била Виолета Комитова, а той е бил неин заместител. По думите му повода за това е бил фактът, че колкото и да се е удължавал срокът за наложително паспортизиране на постройките, това не се е случвало и по този начин страна и жители са били извършители.

„ Хората би трябвало да узреят дори да не си санират постройките, дори да не вършат преустройства в постройките. Това е в техен интерес. Държавата не влага в паспорта, той е за сметка на етажната благосъстоятелност “, разяснява министърът и добави, че документът е извънредно значим, с цел да сме спокойни, че живеем в здания, които нямат проблеми.

Арх. Шишков разгласи още, че срокът за кандидатстване за саниране на здания е продължен до края на май. Първоначално той е бил до края на март. Министърът разяснява, че е имало закъснение по реализирането на програмата поради дълги договаряния, които са водили с Европейската комисия за да бъде обезпечена по-добра опция за хората. Той сподели още, че са оставили водещата роля на общините, които стопанисват териториите, тъй като локалната власт е най-близко до хората.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР