Арх. Петър Киряков спечели конкурса за нова визия на Руския

...
Арх. Петър Киряков спечели конкурса за нова визия на Руския
Коментари Харесай

Приключи конкурсът за нова визия на Руския пазар в Стара Загора

Арх. Петър Киряков завоюва състезанието за нова визия на Руския пазар и уголемение на ул. „ Капитан Петко Войвода “ в Стара Загора. Това е окончателното решение на назначеното от кмета Живко Тодоров жури в 9-членен състав, 7 от които архитекти.
Класираната преди всичко разработка на „ Архитект Киряков “ ЕООД – Стара Загора, получава премия от 4000 лв. . На второ място е класирано акционерното сдружение „ Ада – Агенция дизайн и архитектура “ - София, с премия от 2000 лв. .
Първенецът получава и задание да създаде капиталов план за териториите, обект на състезанието посредством договаряне без авансово съобщение.

Причината за това е, че арх. Киряков е притежател на авторските права. Договорът, който ще се подписа с него, за правене на капиталов план и реализиране на авторски контрол по време на строително-монтажните работи, ще е за 100 000 лв. без Данък добавена стойност .
А прогнозната стойност на СМР-то за обекта е до 4,06 млн. лева без Данък добавена стойност .
Предвижданията на Общия организационен проект на Стара Загора е ул. „ Капитан Петко челник “ да бъде четирилентова, а Руският пазар да се трансформира в център за търговия на кв. „ Казански “ и кв. „ Три чучура “.
Ул. „ Кап. Петко челник “ ще бъде разширена от бул. „ Славянски “ до кръговото кръстовище при бул. „ Цар Симеон Велики “ за да се сътвори хармонична и естетическа градската среда с капацитет за нов живот и развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР