Арх. Мартин Паскалев, Дарин Петков и Стефан Духтев, общински съветници

...
Арх. Мартин Паскалев, Дарин Петков и Стефан Духтев, общински съветници
Коментари Харесай

Общинските съветници от ГЕРБ-Стара Загора искат ясни отговори от управляващите за бъдещето на комплекса "Марица изток"

Арх. Мартин Паскалев, Дарин Петков и Стефан Духтев, общински съветници от ГЕРБ – Стара Загора, показаха на конференция оферти, които ще бъдат разисквани на съвещанието на локалния парламент на 27 януари, както и значими тематики за района.

" С обръщението към Министерски съвет за предоставяне на ясни отговори по отношение на планувания цех за изгаряне на боклуци в Източномаришкия басейн, препоръчано от общинските съветници от ГЕРБ-Стара Загора, отворихме спор по тематиката. Решения от подобен темперамент би трябвало да се вземат с наше познание и присъединяване ", съобщи арх. Паскалев.

Той акцентира, че инсталациите са бъдещето за справяне с казуса с отпадъците, само че не и за сметка на комплекса " Марица изток ". Групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Стара Загора ще провежда през идната седмица кръгла маса, на която ще бъдат поканени техни сътрудници от общините, които попадат в засегнатите региони. Ще излезем с съответна позиция и ще настояваме за среща с министъра на енергетиката, с цел да получим отговори за бъдещето на минно-енергийния комплекс, сподели още арх. Паскалев, който е ръководител на Постоянната комисия по териториално и селищно развиване и превоз.

Арх. Паскалев посочи, че Обръщението към Министерския съвет ще бъде гласувано на идното съвещание на Общинския съвет. Той напомни, че локалният парламент към този момент е приел декларация за оптимално удължение на работата на комплекса.

Председателят на Постоянната комисия по просвета, туризъм и вероизповедания Дарин Петков заяви, че на 27 януари Общинският съвет ще прегледа импортирания от него и сътрудника му Стефан Анков Правилник за изискванията и реда за съфинансиране на културни планове в Община Стара Загора. Ако той бъде признат, ще се обогати културния календар и ще има опция за осъществяване на изобретателни хрумвания. " Това ще бъде и първата стъпка към взаимоотношение сред Община Стара Загора и Националния фонд " Култура ", който ще утроява сумата на всеки утвърден от него план ", сподели Дарин Петков.

Предстои общинските съветници от ГЕРБ да внесат в деловодството на Общината изменение в Наредбата за запазване на публичния ред, обвързвано с използването на пиротехнически произведения. Предвижда се те да бъдат употребявани единствено от лицензирани за задачата компании и с разрешението на Общината.

 Отговорът на общинската администрация на питането на Стефан Духтев Отговорът на общинската администрация на питането на Стефан Духтев Източник: Политическа партия ГЕРБ

Стефан Духтев, член на Постоянната комисия по обучение, просвета и отбрана правата на децата, показа пред публицистите отговор от страна на общинската администрация на негово запитване, обвързвано с осъществените и идните поправки на учебни заведения и детски градини. " През последните 10 години е направено доста в тази посока от страна на Общината и се търсят всички вероятни финансови принадлежности за обектите, които са планувани за ремонт през тази година. Очаквам в най-скоро време да бъде решен и казусът с площадката на Детска градина № 23 ", сподели Стефан Духтев.

Общинските съветници от ГЕРБ-Стара Загора ще организират приемни дни за жители по два пъти в месеца, с цел да чуят съответни оферти и проблеми, които да бъдат обсъждани в локалния парламент. Първата среща с жителите ще бъда на 8 февруари.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР