Арх. Любо Георгиев от Екипа на София обяви, че се

...
Арх. Любо Георгиев от Екипа на София обяви, че се
Коментари Харесай

Арх. Любо Георгиев от Екипа на София подаде оставка като съветник на Васил Терзиев

Арх. Любо Георгиев от " Екипа на София " разгласи, че се отдръпва от взаимна работа с кмета на София Васил Терзиев.

Това се случи в деня, в който, с цел да може да премине към действително ръководство.

" След изборите само аз от близо 100-те специалисти от Екипът на София бях признат в управническия екип на кмета. На краткотрайната позиция консултант на кмета, до провеждането на промяна в бранша градско обмисляне,

От тази седмица спирам да съм консултант на кмета. Правя това, тъй като не разполагам с инструментите и разбирането, нужни за реализацията на дейностите, които предложихме още преди изборите. Не считам, че съм пълностоен член на сегашния управнически екип. Не мисля, че по този начин съм най-полезен на София ", написа Любо Георгиев в профила си във Фейсбук на 8 февруари.

" Преди една година дружно с мои съидейници от Екипът на София, както и представители на цивилен организации и партии представихме нашето виждане за това по какъв начин би трябвало да се ръководи нашият град. Продължаваме да имаме вяра в този модел и продължаваме да работим за него. Аз персонално ще продължа да бъда справедлив в преценката си и да работя за положителното бъдеще на София. Пожелавам триумф на кмета Васил Терзиев, на управническия му екип и на Общинския съвет ", споделя още Георгиев.

" Екипът на София " беше една от гражданските организации, които поддържаха кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София наред с политическите му сътрудници от Политическа партия, Демократична България и " Спаси София ".

Те бяха създали своя стратегия с цели във всички посоки на локалното самоуправление в София.

До 2021 година арх. Любо Георгиев беше началник на общинското сдружение " Софияплан ". Той напусна поради противоречие с метода на работа на СОС и Йорданка Фандъкова, които упрекна в липса на разговор и доверие.

Тогава администрацията отхвърли да ползва създадената от него и сътрудниците му тактика за градско развиване на София.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР