Арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите в България,

...
Арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите в България,
Коментари Харесай

Архитект предлага нова визия за паметника на Съветската армия в София

Арх. Борислав Игнатов, ръководител на Камарата на архитектите в България, има предложение за нова визия на Паметника на руската войска в София, за който се спори от години. Има и решение за премахването му от началото на 90-те години, само че демонтажът все се отсрочва.

Той предлага монументът да е с герба на страната и надпис „ България над всичко”, както и камбана, която да бие на всеки час.

Според Игнатов демонтирането на този паметник, който е най-високият в София, ще е мъчно и ще докара до замърсяване. Затова той предлага да се употребява постаментът, като на него се слагат гербът и камбаната.

Неговото предложение за пренасяне на сегашната комбинация с съветски бойци в пространството сред парк-хотел „ Москва” и съветското посолство. По думите му там композицията ще е по-добре осветена от слънцето.

Архитектът посочи, че под „ България над всичко” има поради България над персоналните ползи, а не над другите страни.

Арх. Игнатов разяснява и ремонта на знаковата ул. „ Граф Игнатиев” в София. „ Това трябваше да е ремонт за идващите 100 година, а той към този момент се разпада. Проблемът е в контрола”, счита ръководителят на Камарата на архитектите в България.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР