Аргументите за отхвърленото предсрочно освобождаване на Иван Гешев не са

...
Аргументите за отхвърленото предсрочно освобождаване на Иван Гешев не са
Коментари Харесай

Бойко Рашков съзря безотговорност във ВСС

Аргументите за отхвърленото предварително освобождение на Иван Гешев не са причини на адвокати. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Той изясни, че държанието и решението на Висш съдебен съвет е предстоящо. Рашков съзира в държанието на членовете на Висш съдебен съвет безспорна безнаказаност. За мен те не са на равнището на Конституцията и на закона, които плануват, че членове на Висш съдебен съвет могат да бъдат лица с високо професионално и нравствени качества, посочи Рашков.
 Бойко Рашков: Имиджът на правосъдната власт клони към нула Бойко Рашков: Имиджът на правосъдната власт клони към нула
„ Прокуратурата се поддава на политическо въздействие. Недопустимо макар нейната самостоятелност, обезпечена в Конституцията. Представ...

„ Не може сигнали, които Висш съдебен съвет е получавал предходната година от адвокатски колективи и организации на правната колегия, в това число и за отрицателни мнения от държанието на Гешев от страната и от чужбина, Висш съдебен съвет да неглижира и да отнася тези сигнали към ненужните такива, да ги изхвърля от своето внимание, а в този момент, когато се желае от министъра на правораздаването да се прегледат в това число и тези сигнали Висш съдебен съвет да дава отговор, че им е изминал срокът “, безапелационен бе Рашков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР