Аргументите на Асандж трябва да бъдат разгледани подробно въз основа

...
Аргументите на Асандж трябва да бъдат разгледани подробно въз основа
Коментари Харесай

ООН с апел към Лондон да не екстрадира Асандж в САЩ, за да не го изтезават

Аргументите на Асандж би трябвало да бъдат прегледани в детайли въз основа на сериозните опасения, че той ще бъде изложен на риск от " изтезания и друго грубо, нечовешко или унизително отношение или наказване ", в случай че бъде екстрадиран, съобщи нощес в Женева Алис Джил Едуардс, представен от Българска телеграфна агенция.

Тя прикани държавното управление на Англия да " предприеме всички нужни ограничения за запазване на физическото и психическото здраве на господин Асандж ".

Съединени американски щати упорстват Асандж да бъде екстрадиран, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания в кражба и издание на секретни материали от военни интервенции в Ирак и Афганистан дружно с разгласителя на информация Челси Манинг. Твърди се, че двамата са изложили на риск живота на информатори.

Ако бъде приет за отговорен, Асандж може да бъде наказан на до 175 години затвор в Съединени американски щати. Поддръжниците му го възприемат като самоуверен публицист, който е разкрил военни закононарушения, показва ДПА. Асандж се укриваше от управляващите в продължение на няколко години в еквадорското посолство в Лондон. От април 2019 година той се намира в английски затвор с висока степен на сигурност.

Асандж отдавна страда от меланхолия и има податливост към самоубийство, сподели Едуардс. Американските уверения, че към него ще се отнасят хуманно, не са задоволителни, добави тя, тъй като, наред с другото, не са обвързващи.

Докладчиците на Организация на обединените нации са самостоятелни специалисти, които работят без възнаграждение. Едуардс е назначена от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР