Аргументът на Украйна да иска бойни танкове е повече от

...
Аргументът на Украйна да иска бойни танкове е повече от
Коментари Харесай

Защо Германия протака изпращането на танкове Leopard на Украйна?

Аргументът на Украйна да желае бойни танкове е повече от явен . Страната упорства, че те могат да създадат всичко друго - да оказват помощ за изтласкването на Русия от украинската територия и да предадат на Киев самодейността, написа БиБиСи.

Германия създава по-голямата част от актуалните тежки танкове в Европа - Leopard 2s. Около 2000 от тях са разпръснати измежду европейските съдружници. И Германия има всички лицензи за експорт им. Това означаваше, че до момента в който тя се колеба,, обезверени да доставят танкове на Украйна допустимо най-скоро, бяха възпрепятствани да го създадат. Липсваше им зелена светлина за реекспорт от Берлин.

Украинските бойци към момента би трябвало да бъдат подготвени по какъв начин да употребяват бойните машини. Не е ясно какъв брой танка и по кое време могат да дойдат в Украйна.

Но продължителното съмнение на Берлин, даже когато Русия извърши нарушаване на правата на индивида след нарушаването на правата на индивида в Украйна, докара до голям напън измежду западните съдружници, които до този миг бяха толкоз мощно запалени да покажат уверено възприятие за единение в лицето на съветската експанзия.
 Официално: Германия дава 14 танка
Официално: Германия дава 14 танка " Леопард " на Украйна

Скоро би трябвало да стартира и образованието на украинските бойци

Нерешителността на канцлера Шолц също раздели страната му , в това число ръководещата му коалиция и даже личната му Социалдемократическа партия. " Освободете леопардите! " беше лозунгът, извикван на постоянните демонстрации пред немския парламент, до момента в който вътре в дебата за изпращане или неизпращане на танкове бушуваше измежду немските депутати.

Какво беше това, което провокира толкоз огромен смут у Олаф Шолц?

От голямо значение е тежестта на историята, която усещат немските модерни водачи. Наближава Денят на паметта на Холокоста. Огромен надпис с надпис " Ние няма да забравим " виси на Райхстага в Берлин. Като агресор в двете международни войни, доста германци се тормозят да бъдат главният снабдител на бойни танкове в Украйна.

" Zeitnewende " или " повратната точка " в Германия, оповестена от канцлера Шолц скоро откакто Русия нахлу в Украйна, е извънредно значима. За самата Германия, само че и за Европа като цяло. Берлин даде обещание да влага всеобщо в своята изтощена, остаряла войска и да поеме доста по-настоятелна роля в европейската защита. Истинско спиране на плахостта на Берлин след Втората международна война и желанията към съдружниците да водят по въпросите на сигурността.
 Поглед към Леопард 2, които се чакат в Украйна
Поглед към Леопард 2, които се чакат в Украйна

Нужни са минимум 100 танка, само че е по-добре, в случай че Украйна получи 300

Тази промяна е осеяна с неуспехи и никога не е приключена, само че сигурно е в ход и това е огромна смяна за Германия. След Втората международна война Берлин не е податлив да поеме водачеството, само че като най-голямата стопанска система в Европа, съдружниците постоянно чакат тъкмо това от Германия.

Други проблеми с изпращането на танкове

Връщайки се към дебата за танковете, друга сензитивност, която Германия би трябвало да преодолее, е, че техните Леопард 2 ще бъдат употребявани против съветски бойци. Германия се усеща надълбоко виновна за избиването на милиони руснаци по време на Първата и Втората международна война.

Друг, не напълно обособен въпрос е, че огромни елементи от немското общество, изключително в някогашния комунистически изток на страната, където мнозина показват отчаяние от това по какъв начин действа западното общество, се усещат обичайно близки до Русия. Неправителствени организации, които следят съветската дезинформация в Европа. оповестяват, че доста германци бъркат. Въпреки това голямото болшинство от германците симпатизират на елементарните украинци, въвлечени в сегашния спор.

В изследване малко преди Коледа 40% от участвалите германци показаха, че схващат обвиняванията на Кремъл към Запада за нахлуването му в Украйна поради разширението на изток на военния съюз НАТО.
 Германия даде зелена светлина за танкове за Украйна
Германия даде зелена светлина за танкове за Украйна

Полша и Чехия могат да изпратят 30 Leopard-а

Олаф Шолц е върл трансатлантик, само че неговата партия ГСДП исторически, въпреки и надалеч не напълно, в наши дни - гледа на изток към Москва, като доста членове на партията са малко подозрителни към Съединени американски щати и тяхното владичество в НАТО.

Поради всички тези аргументи канцлерът Шолц не искаше Германия да се оправи сама, нито да бъде централният медиатор на фронта от танкове към Украйна.

Друго немско безпокойствие е, че до момента в който европейските страни, в това число Обединеното кралство, Полша и Холандия, споделят, че Кремъл е този, който ескалира този спор, мнозина в Германия се притесняват, че доставката на тежки танкове и други нападателни оръжия на Украйна може да тласне Владимир Путин да даже по-диви крайности. Дори потреблението на нуклеарни оръжия. Смята се, че една от аргументите канцлерът Шолц да упорства толкоз мощно Вашингтон да изпрати танкове и в Украйна е, че Европа може да почувства нуклеарната мощ на Съединени американски щати на борда и до себе си.

Смята се, че една от аргументите канцлерът Шолц да упорства толкоз мощно и в Украйна е, че Европа може да почувства нуклеарната мощ на Съединени американски щати на борда и до себе си. Като цяло Олаф Шолц не искаше Германия да изпъква и сама да бъде главният снабдител на тежки танкове за Украйна.

Неговият неочакван противоположен завой може да се дължи на обстоятелството, че той е осъзнал, че в случай че продължи да задържа тези танкове, може да се окаже изолиран измежду личните си съдружници.

Въпреки актуалните и предходни несъгласия по отношение на протакането на канцлера Шолц при даването и обезпечаването на опция за доставка на друго военно съоръжение, Германия е измежду първите три обособени донори на военна помощ и един от главните снабдители филантропична помощ за Украйна.
 Провал на срещата за Украйна в Рамщайн
Провал на срещата за Украйна в Рамщайн

Няма съглашение за танковете " Леопард "

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР