Аргументът на общината - плочите са опасни за преминаващите гражданиПлочите

...
Аргументът на общината - плочите са опасни за преминаващите гражданиПлочите
Коментари Харесай

Столична община иска премахване на плочите на Паметника на Съветската армия

Аргументът на общината - плочите са рискови за преминаващите жители

Плочите с надписа на Паметника на Съветската войска би трябвало да бъдат отстранени от монумента, оповестиха от Столичната община. Аргументът - те са рискови за преминаващите жители, оповестява.

От Столичната община отхвърлиха да разясняват претекстовете си пред камера, само че в документално мнение обявиха, че „ плочите би трябвало да бъдат отстранени, тъй като съставляват заплаха за преминаващите жители ". След като през вчерашния ден 61-годишен мъж с чук счупи част от плочите, инспекцията на общината е открила, че детайлите не са добре закрепени. Затова и кметът Фандъкова ще издаде заповед за премахването им.

Паметникът се стопанисва от регионалния шеф на София. Оттам обясниха, че преди повече от година е изпратено писмо до кмета на регион „ Средец “ с апел паметникът да бъде обезопасен. Към този миг това не се е случило. Коментар даде и кметът на регион „ Средец; “ Трайчо Трайков. Ето какво сподели той:

„ Там има притежател, който е страната. Разбрах от Столична община, че от понеделник стартира процедура по издаване на заповед, този път към този момент не наставление, а заповед към регионалната администрация за обезопасяване и тогава към този момент това ще би трябвало да бъде изпълнено. Междувременно аз съм подготвил и в понеделник ще се обърна публично към регионалния шеф и с различен вид - да го деактуват и от държавна благосъстоятелност да стане общинска “, съобщи Трайчо Трайков.

От Министерство на културат прецизираха, че теренът е общинска благосъстоятелност, а за паметника се ревизират архивни документи за определяне на собствеността. Ако има животозастрашаваща щета по него, то Столичната община носи отговорността да се отстрани заплахата.

А по-рано денем водачът на ГЕРББойко Борисов разпореди на общинските съветници от групата в София да работят за унищожаване на плочата с самопризнание към руската войска, даже на целия паметник. Българска социалистическа партия пък одобриха позиция против опитите актуалните събития да се употребяват за инспектиране на историческата ни памет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР