Argentina Open, втори кръгДоминик Тийм – Хуан Пабло Вариас 4-6,

...
Argentina Open, втори кръгДоминик Тийм – Хуан Пабло Вариас 4-6,
Коментари Харесай

Ново голямо разочарование за Тийм


Argentina Open, втори кръг
Доминик Тийм – Хуан Пабло Вариас 4-6, 4-6


Доминик Тийм продължава да бъде бледа сянка на тенисиста, който завоюва US Open през 2020-а и доминираше шампионатите на клей. Австриецът претърпя следващо огромно отчаяние, откакто отпадна още във втория кръг на АТР 250 шампионата в Буенос Айрес.

Тийм загуби с 4-6, 4-6 от международния №101 Хуан Пабло Вариас след доста неубедително показване и куп непредизвикани неточности, които подкрепиха задачата на перуанския му противник.

Вариас завоюва пет от първите шест гейма на мача и по този начин триумфът в сета бе законосъобразен, макар че Тийм върна единия пробив и даде вяра, че покачва равнището си.

Много бързо стана ясно, че това не е по този начин. Той позволи нов пробив в третия гейм на втория сет, а до края Вариас устоя на сервис. Перуанецът избави един брейкбол, сервирайки за мача при 5-4, след което осъществя още първия си мачбол.

На четвъртфинал Вариас ще срещне спечелилия от мача сред Лоренцо Музети и Педро Качин.

За Тийм сезонът продължава с присъединяване на АТР 500 шампионата в Рио де Жанейро. След това той ще играе и на АТР 250 в Сантяго, след което ще бъде част и от Мастърса в Индиън Уелс с уайлд кард.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР