Арестувано е китайско момиче, заподозряно, че е получило с измама

...
Арестувано е китайско момиче, заподозряно, че е получило с измама
Коментари Харесай

Тинейджърка спечели с измама хиляди евро, била жертва на експлозиите в Тянцзин

Арестувано е китайско момиче, обвинено, че е получило с машинация дарения за хиляди евро от интернет консуматори, потвърждавайки, че е останало сираче след детонациите в Тянцзин. Това заяви градската полиция, съобщи Франс прес. Тинейджърката писала първо в обществената мрежа Сина Уейбо, че татко й е липсващ безследно при двата мощни гърмежа, раздрусали в сряда вечерта пристанищния град Тянцзин в Източен Китай. След това първо обръщение броят на съчувстващите на девойката в мрежата скочил десеторно. После тя разгласила второ - декларирала, че татко й е умрял при детонациите.

Това предиздвикало над 3000 интернавти да й дарят посредством Уейбо общо повече от 90 000 юана (12 600 евро), изясни на уеб страницата си полицията в град Фанченган от южния самостоятелен регион Гуанси-Чжуан, където момичето било арестувано.

Неотдавна обществената мрежа задействала услуга, посредством която консуматори могат да си превеждат финансови средства взаимно. Тинейджърката обаче не съумяла да похарчи парите, защото някои се усъмнили и предиздвикали Уейбо да замрази сметката й.

Броят на починалите при мощните гърмежи в китайския град Тянцзин доближи 112, стотици са ранени, а 95 индивида са в неопределеност. В региона са разпилени токсични химически субстанции и рискът от разнасяне на отровни частици още не е отхвърлен. Семействата на жертвите упрекват управляващите, че се пробват да скрият истината за нещастието. Междувременно редица уеб сайтове в Интернет са блокирани, защото разпространявали "слухове ", отбелязва Агенция Франс Прес. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР