Арестуваният зам.-министър Красимир Живков е обслужвал схемата с отпадъците на

...
Арестуваният зам.-министър Красимир Живков е обслужвал схемата с отпадъците на
Коментари Харесай

Зам.-министър Живков обслужвал схемата с отпадъците на братя Бобокови

Арестуваният зам.-министър Красимир Живков е обслужвал схемата с отпадъците на предприемачите братя Бобокови, с които е бил в “изключително близки “ връзки, твърди прокуратурата, която в събота изнесе детайлности към следствието. Освен данни, че Живков е покровителствал бизнеса на Бобокови като е злоупотребявал със служебното си състояние, обвиняването се натъкнало в дома на един от братята на фотография с имена на обществени фигури, някои от които са били убити през годините и против имената им стояли огромни суми пари. От конфискуваните документи в хода на следствието изплува и името на наблюдаващ прокурор по дело против укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков.

Общо 10 са към този момент обвинените за схемата с вноса на боклуци. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева заяви на брифинг в събота, че като обвинени по схемата са привлечени 10 души, от тях 7 - за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. Според прокуратурата в основата на схемата е противозаконен импорт на рискови и неопасни боклуци и тяхното преработване и депониране.

Живков покровителствал схемата

От прокуратурата оповестиха, че в хода на следствието е открито, че Живков е бил в извънредно близки вазимоотношения с братя Бобокови. Той е правил непозволени дейности, с които е подпомагал незаконната активност на братята, обвързвана с вноса на боклуци от чужбина.

Дейността е била осъществявана безусловно фиктивно с сдружения, финансирани от братя Бобокови и следени от тях. Установено е, че Живков, в качеството си на зам.-министър и възползвайки се от служебното състояние, е оказвал напън и влияние върху подчинени на него длъжностни лица както от Министерство на околната среда и водите, по този начин и на шефовете на съответните Регионална инспекция за опазване на околната среда със закани за уволнения и други въздействия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР