Арестуваният за убийството на британски депутат се казва Али Харби ...

Арестуваният за убийството на британски депутат се казва Али Харби

Стана известно името на заподозрения за убийството във Великобритания

Арестуваният за убийството на английски народен представител се споделя Али Харби Али, оповестиха английски медии. Спорeд някои информации името на нападателя е попадало за малко в държавната стратегията за предварителна защита на радикализирането. Скотланд ярд счита нападението против сър Дейвид Еймс за терористичен акт.

25-годишният атентатор Али Харби Али е английски жител от сомалийски генезис. Смята се, че той не е бил прочут преди този момент на службите за сигурност. Разследването на убийството на сър Дейвид Еймс макар че е още в самото си начало, тъй че не е изключено да излязат нови детайлности. "Гардиън " заяви по-рано, цитирайки държавен източник, че името на нападателя е попадало за малко в държавната превантивна стратегията против радикализирането на жители.

Али Харби Али бе задържан в петък откакто няколко пъти намушка с нож депутата пред черква в градчето Лей-он-Сий, графство Есекс, където провеждаше среща с избиратели от неговата община. От лондонската полиция оповестиха, че случаят публично се счита за терористичен акт.

Али Харби Али не престава да е в полицейски сектор след задържането му според Закона за тероризма от 2000 година и Отделът за битка с тероризма, който води следствието, има време до 22 октомври да го разпитва.

Смята се, че нападателят е работил самичък. Полицията претърсва две жилища в Лондон по отношение на случая.

Източник: blitz.bg