Арестуваният за корупция митничарски шеф на "Калотина" Райчо Соколов е

...
Арестуваният за корупция митничарски шеф на "Калотина" Райчо Соколов е
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: Корумпираният митнически шеф е връзата между Ковачки и Каракачанов

Арестуваният за корупция митничарски началник на "Калотина " Райчо Соколов е тясно обвързван с енергийния необут Христо Ковачки, разкрива източник на в. "Галерия " от близки град Драгоман. От 2015 година допреди няколко години Райчо Соколов е бил общински консултант в градчето. Малко хора помнят, само че той влиза като лидер на листата на партия "Български либерален цнетър " /БДЦ/ - преименуваната "Лидер " и се командва от Ковачки и неговите доближени. В Драгоман и други погранични региони Ковачки има концесии за рандеман на въглища, които се горят в ТЕЦ-овете му.

От 2015 до локалните избори през предходната година Райчо Соколов е единствено елементарен митнически контрольор и нямало никаква спънка да е и общински консултант. На всичкото от горната страна е локален човек и живее в града. Рядко ходил на съвещания на локалния парламент, тъй като все бил ангажиран с работа, разкриват негои бдителни жители.

След като му изтича мандатът, Соколов се издига до шеф на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина ". Според локалните това се случва с поддръжката на дребния сътрудник в ръководството Вътрешна македонска революционна организация. Соколов бил непосредствен с войводи от градовете София - област, а синът му Роберто бил регистриран като покровител на Вътрешна македонска революционна организация за последни европейски избори. Проверка на "Галерия " сподели, че той е вписан в общиснката изборна комисия като човек на партията с експлицитното пълномощие на Красимир Каракачанов.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация и Ковачки са като свински вътрешности по доста линии - в предишното партиите им са били съдружни сътрудници, а в това държавно управление Каракачанов е топлата връзка сред енергийният необут и обвиненият някогашен министър на екологията Нено Димов.ю

Както стана ясно от свидетелски показания, Ковачки рдовно е ходил при Димов в постройката на министерството, само че дали са си говорили за вода от язовир "Студена ", за "Топлофикация - Перник " или за импорт на отпадъци, не е ясно.

Райчо Соколов е упрекнат като водач на незаконна група от митничари и граничари, които са вземали всеобщо подкупи от водачи на "Калотина ", а подчинени му заделяли по 50 евро на човек за шефа. По груби сметки Соколов печелил по 40 хиляди евро от рушвети.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР