Арестуваният шеф на полицейското управление в град Раковски Георги Илиев

...
Арестуваният шеф на полицейското управление в град Раковски Георги Илиев
Коментари Харесай

Ето кого е изнудвал арестуваният полицай от Раковски

Арестуваният началник на полицейското ръководство в град Раковски Георги Илиев и арестуваните с негооператимни служащи Валентин Гоцев и Желязко Колев са изнудвали за рушвет търговец на незаконен тютюн. Това бе огласено преди минути на брифинг от окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов.

До разкритията се е стигнало след подхванатото следствие против служителите на реда Стефан Модев и Петър Атанасов, които предишния юли ограбиха бус с контрабандна стока в Пловдив.

По време на следствието, траяло 10 месеца, е постъпила информация за още два осъществени грабежа от същия вид. В тях служители на реда по подобен метод са атакували търговци на безакцизен тютюн.Те се легитимирали със служебните си карти, щракали им белезници, насочвали са им револвери към главите, след което са ги ограбвали.

Един от пострадалите в тези грабежи отишъл в районното и съобщил да нападението, осъществено от Модев и Атанасов пред декември 2016 година в палк " Лаута ". тогава почнало и следствието. малко по-късно Стефан Модев направил фотография на пътя на незнаен мъж, заловен с хбус незаконни цигари.

Той изпратил фотографията на шефа на районното Георги Илиев и на двамата оперативни служащи. Четиримата като група вземат решение да изнузват хвънътия в крачка търговец за 20 000 лв.. На индивида се обадил чиновник на Шесто районно и го поканил да се яви в сектора. Там му връчили лист за информация, на която пишело, че би трябвало да се яви в районното в Раковски. той отива там на 15 март. В стаята били Илиев, Гоцев и Колев. Те му посочили фотосите на буса с тайника с цигарите и му поискали 20 бона, с цел да го покрият.

Той платил парите на Модев, който пък ги предал на шефа си Георги Илиев. Според събраните данни всички ченгета прибрали по хилядарка от изнудването. към този момент не е ясно къде са отишли останалите пари.

  

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР