Арестуваният кмет на район Младост“ Десислава Иванчева твърди, че нейното

...
Арестуваният кмет на район Младост“ Десислава Иванчева твърди, че нейното
Коментари Харесай

Зам.-кметът на “Младост” Румен Русев пред “Труд”: Иванчева бавеше всичко

Арестуваният кмет на регион „ Младост “ Десислава Иванчева твърди, че нейното задържане е инсценировка, в която огромна роля има нейният заместител с сектор „ Строителство “ проектант Румен Русев. „ Труд “ се свърза с господин Русев, който преди е бил от редиците на към този момент несъществуващата „ България без цензура “, учредена от Николай Бареков. Преди това вестникът направи инспекция посредством своите източници в администрацията на регион „ Младост “ и научи, че има готова от Иванчева заповед за уволняване на Русев, поради различия за метода на ръководство на квартала. Според него началничката му е забавяла и най-дребните документи, като претенции за смяна на адрес или изкопаване на ями в кв. Горубляне.

Ето какво сподели заместник-кметът пред „ Труд “:

– Г-н Русев, към този момент казахте, че не желаете да взимате мястото на Десислава Иванчева, както тя твърди. Но в „ Труд “ научихме от свои източници в администрацията на регион „ Младост “, че още преди да бъде арестувана госпожа Иванчева е подписала заповед за уволнението Ви. Знаете ли такова нещо?
– Не знам за такова нещо.

– Възможно ли е това да е по този начин – усещали ли сте индикации, че тя ще Ви уволни?
– Усещал съм, да, тъй че нищо чудно да съм гласен за уволняване.

– Имате ли към момента нещо общо с „ България без цензура “?
– Вече такава партия не съществува, само че бях представител в 23 МИР в София и претендент за областен кмет в регион „ Студентски “ през 2015 година. Но тогава събираха всички (с качества – б.а.) и колкото и да отказваш, нямаше по какъв начин да не те кандидатират.

– Доста необичайно ми наподобява картината със заместник-кметовете към госпожа Иванчева – напусналите Иван Лапатов и Никола Вапцаров – от „ Нормална страна “ на Георги Кадиев. Вие пък от „ България без цензура “. Този асортимент госпожа Иванчева на експертно равнище ли го е правила или?
– (Смее се). Разбира се, а не от прът и въже. Иванчева въобще нямаше по какъв начин да знае от коя партия съм бил или за какъв пост съм кандидатствал.

– А Вас господин Кадиев ли ви предложи?
– Не, не. С госпожа Биляна Петрова (арествуаната с Иванчева нейна заместничка – б.а.) се познавам от дълго време. И просто ме поканиха за специалист при разглеждането на плана на „ Гаранти коза “ и очевидно тогава ме е харесала госпожа Иванчева. Кани ме няколко пъти, само че й отказвах.

– Но въпреки всичко най-после приехте.
– Ами, това беше чудесна концепция – хората да избират сами кой да ги ръководи в регионите. За страдание всичко се обърка и опорочи.

– Вие сте имали много несъгласия на експертно равнище с госпожа Иванчева, нали по този начин?
– Разбира се. Веднага Ви давам образец – идват хора при мен и ми споделят „ Преписка стои при Вас за промяна на адрес “. Отивам при Иванчева и й изяснявам „ Извинявай доста, пускай ги тези неща непосредствено към мен, нали аз ги систематизирам “. Изготвиха заповед тези случаи да идват при мен, а тя един месец не ги подписва.

– С какви причини не ги подписваше?
– Ами, с никакви. Като мине през мен кореспонденция за издаване на регистрация за адрес какво ще стане? Ще се построи някой къща, която към този момент я има ли? Става дума за напълно дребни неща – да речем изгребна яма в Горубляне, право на прекосяване. Тя не ги подписва, но хората идват при мен и се оплакват. А те просто тези документи ги няма при мен, тъй като тя не ми ги е пратила.

– Доста време издържахте да работите с госпожа Иванчева.
– Ами и аз се удивлявам. Явно съм доста устойчив.

– Ако не Ви уволнят, ще си тръгнете ли самичък от администрацията на регион „ Младост “?
– Ако хората от администрацията желаят да си потегли, дано да дойдат и да ми кажат. Те особено пристигнаха при мен и ми споделиха – „ Ако Вие си тръгнете и Владимир Клисуров си тръгне (зам.-кметът, който сега извършва длъжността на кмет – б.а.), от Московска 33 ще ни назначат някого”. Ако ми нямат доверие, си потеглям. Но да пристигна отново някой от горната страна и да ги прави на маймуни (с ръководството си б.а.) – няма смисъл.

– А досегашният метод на ръководство добър ли беше?
– Не.

– А какъв е положителният метод?
– Трябва да е нещо, което работи. Някой да познава материята и проблемите и най-важното – да желае да ги реши, другояче няма да стане нищо.

– Какво е Вашето персонално мнение за подкупа, за който е упрекната Десислава Иванчева?
– Никога не съм я чувал да желае пари.

– Тоест приказваме просто за нейната непросветеност, която Ви е нервирала?
– Некомпетентност е доста последна дума. По-скоро неналичието й на възприятие за време.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР