Арестуваният бивш шеф на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол

...
Арестуваният бивш шеф на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол
Коментари Харесай

Манафорт имал три паспорта и телефон на фалшиво име

Арестуваният някогашен началник на предизборната акция на Доналд Тръмп Пол Манафорт е разполагал с три паспорта, няколко милиона $ и връзки с съветски олигарси. През последното десетилетие е подал 10 молби за издаване на паспорт за пътешестване в чужбина, заяви Ройтерс.

„ Двамата (със сътрудника му Рик Гейтс, бел. ред.) имат обилни връзки в чужбина, в това число в Украйна, където са отсядали и са работили като държавни чиновници (на проруското държавно управление на Виктор Янукович, бел. лед.) “, се споделя в документите на прокуратурата, която в понеделник публично повдигна 12 обвинявания на някогашния шеф на предизборната акция на Доналд Тръмп и неговия помощник.

Двамата бяха разследвани по аферата за хипотетичната съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година

Според прокурора активите на Манафорт са обилни, само че сложни за определяне - сред 19 млн. и 136 млн. $. Той е упрекнат в това число за данъчна машинация и пране на пари.

Федералната полиция сложи под домакински арест двамата упрекнати в понеделник и иззе паспортите им, откакто им беше наложена гаранция от 10 млн. $ за Манафорт и 5 млн. на Гейтс.

Прокуратурата счита, че има огромен риск двамата да избягат поради естеството на обвиняванията, благосъстоянието им, мощната хипотеза за виновността им и предишното им, което е разкрило „ лъжливо държание “.

Манафорт и Гейтс пледираха непорочност.

Пак по данни на следствието Манафорт е записал през март под подправено име мобилен телефон и имейл адрес. С този телефон Манафорт е пътувал до Мексико през юни, до Китай на 23 май и до Еквадор на 9 май.

Манафорт и Гейтс също така са притежатели на компании и сметки в няколко страни, измежду които Кипър, Сейнт Винсент и Гренадини, Сейшелите и Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР