Арестуваните за подготовка на държавен преврат“ в Германия са планирали

...
Арестуваните за подготовка на държавен преврат“ в Германия са планирали
Коментари Харесай

NYT: Арестуваните за подготовка на държавен преврат в Германия са планирали убийството на Шолц

Арестуваните за подготовка на " държавен прелом “ в Германия са възнамерявали убийството на канцлера на Федерална Република Германия Олаф Шолц, оповестява американският вестник The New York Times .

При обиските са открити над 100 така наречен съглашения за неразгласяване, в които подписалите се заричат ​​да пазят в загадка проектите на заговорниците. А те включват взлом на Бундестага и задържане в плен на членовете му, както и убийството на канцлера.

На 7 декември немската прокуратура разгласи потушаването на опит за държавен прелом в страната. Германските разследващи служби задържаха 25 от повече от 50 обвинени. Операцията се трансформира в една от най-големите в историята на страната. Претърсванията бяха осъществени в 11 от 16 федерални провинции на Германия, в над 130 къщи и жилища. В същото време организацията на заговорниците – " Граждани на Райха “,  се оказа огромна и разклонена: тя включваше правоприемник на една от княжеските династии, политик, военни и бойци от специфичните сили на Министерството на защитата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР