Арестуваните за купуване на гласове в Несебър са обещавали по

...
Арестуваните за купуване на гласове в Несебър са обещавали по
Коментари Харесай

Обещавани са по 100 лв., ако се гласува за арестувания кмет на Несебър

Арестуваните за пазаруване на гласове в Несебър са обещавали по 100 лева на гласоподавател, в случай че гласоподават за кмет за Николай Димитров. Това разгласи Димитър Петров, началник на Специализираната прокуратура, представен от БГНЕС.

Димитров и още четирима души, също кандидати за локалната власт, бяха арестувани при профилирана полицейска интервенция.
Заради търговията с гласове: Кметът на Несебър и още четирима души към този момент са в ареста Около 3 ч. сутринта арестуваните са конвоирани към София
От спецпрокуратура разкриха, че проведената незаконна група не е политически ангажирана. Кандидатът за кмет се бори за четвърти мандат в Несебър. Организирането на схемата е почнало в края на август, а сигналът е постъпил при започване на октомври.

На адреси в общината са открити парични суми, бележници, телефони, имена на гласоподаватели. Иззети са записи от камери за видеонаблюдение.
ЦИК позволи задържането на кмета на Несебър и още четирима души Решението е по искане на основния прокурор
Според проверяващите, членове на незаконната група е трябвало да получат суми сред 5000 лева и 10 000 лева На други пък е дадено да заемат позиции в локалната администрация.

В описите е имало имената на 114 души, измежду които небогати хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР