Арестуваните вчера при спецакцията в Автомобилна администрация-Благоевград вече се сдобиха

...
Арестуваните вчера при спецакцията в Автомобилна администрация-Благоевград вече се сдобиха
Коментари Харесай

Арестуваните в ДАИ-Благоевград вече и с обвинения

Арестуваните през вчерашния ден при спецакцията в Автомобилна администрация-Благоевград към този момент се снабдиха и с обвинявания. " Това е следващият ни случай, касаещ следствие за корупция и корупционни дейности. Работата ни в тази посока ще продължи ", съобщи на брифинг административният началник на Специализираната прокуратура Иван Гешев по отношение на ареста на 10 чиновници.

Заместничката му Даниела Начева даде детайлности за схемата, по която са работили арестуваните. Инспекторите са осъществявали функционалности по надзор на активността на транспортни сдружения са работили в екипи от по двама души на ротационен принцип в границите на месец. Известявали са транспортните компании за идни инспекции, като са им посочвали нужните документи, които следва да показват. Констатираните, при обзор на документите, съществени нарушавания, които по закон е следвало да бъдат глобяват с огромни санкции, са били замествани с дребни нарушавания. По този метод е била търсена опция за издаване на акт за определяне на нарушаване, което се глоби с минималната санкция от 200 лева, като да вземем за пример изтекли периоди на годишни механически прегледи на транспортни средства.

Установени са и случаи на подправяне на товарителници на съответни транспортни средства, тъй че да се окаже, че към датата на осъществяване на съответния превоз, съответното транспортно средство е били с изминал годишен механически обзор, добави прокурор Начева. По думите й по този метод от една страна се е отчитала дейна активност по надзор, а от друга – сериозните нарушавания, които тези компании са допускали, са били прикривани. Като " отплата " инспекторите са получавали подкупи в размер на към 300 евро на транспортна компания. В края на работния ден, събраните суми са били разпределяни сред инспекторите, взели участие в съответната инспекция посочи тя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР