Арестуваните преди два дни в Пазарджик телефонни измамници-гастрольори днес ще

...
Арестуваните преди два дни в Пазарджик телефонни измамници-гастрольори днес ще
Коментари Харесай

Съдят ало-измамници, опитали да прилъжат баба от Пазарджик

Арестуваните преди два дни в Пазарджик телефонни измамници-гастрольори през днешния ден ще бъдат изправени пред правораздаването, оповестяват от пресцентъра на Съдебната палата.

Делото е формирано по импортирано съглашение от Районна прокуратура – Пазарджик. Обвиняемите Л.Г., 28-годишна и Т.К., 29-годишен, се признават за отговорни в това, че на 8 декември 2018 год. в съучастничество и с неустановено по делото лице, са поддържали подвеждане у 89-годишна жена, че щерка й е арестувана в полицията и за освобождението й е нужна парична сума в размер на 2620 лева Деянието е останало незавършено.

Припомняме, че в петък и събота чиновниците на Районното ръководство в Пазарджик са записали голям брой опити за телефонни измами на възрастни хора от регионалния град. За да се предотвратят, били мобилизирани екипи на бранш „ Криминална полиция “.

Криминалистите разбрали, че измамниците са звъняли на стационарния телефон на 89-годишната бабичка. Те я излъгали, че щерка й е арестувана в полицията. За да бъде освободена, трябвало да заплати. Пенсионерката съумяла да събере всичките си спестявания - над 2600 лв.. За наслада обаче служителите на реда към този момент били устроили капан, в който попаднали 29-годишен мъж от Банкя и 28-годишна жена от София. Двамата от самото начало заблуждавали старата жена и отишли пред дома й, с цел да вземат парите. Не съумели, вместо това били задържани, а в този момент ще дават отговор за действията си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР