Арестуваните от полицията в Одрин братя Мустафа, на 34 г.

...
Арестуваните от полицията в Одрин братя Мустафа, на 34 г.
Коментари Харесай

Нови подробности за мъжете, задържани за убийството на българския полицай

Арестуваните от полицията в Одрин братя Мустафа, на 34 година и Енгин Е., на 28 година, за убийството на нашия граничен служител на реда Петър Бъчваров са били овчари.

В досиетата си имали регистрирани предходни обири. Днес те бяха изправени пред съда. В показанията си обвинените разказвали, че българската полиция ги е предизвестила да стоят надалеч от телената ограда, а когато нашите чиновници насочили към тях фаровете на автомобила, по-големият Мустафа Е, на 34 година, стрелял. После двамата избягали назад към вътрешността.

Мустафа и брат му Енгин са били хванати в гората от командосите на жандармерията след мащабна интервенция в района. При ареста на двамата уличени у тях са били открити пушка и 23 патрона, употребявани при случая.

Братята са били овчари в квартал Suloglu. Отишли в пограничния регион, с цел да вземат пари или полезности от незаконни имигранти и са останали в гората 4 дни. Чакали  незаконни имигранти до дупката в телената ограда и тогава са били видяни от българските гранични служители на реда и предизвестени да изоставен, осведоми " 24 часа ". Когато българските служители на реда присъединили фаровете на автомобила и ги помолили да се отдалечат, братята, които били на 10 метра от граничната ограда, Мустафа Е. разкрил огън с пушка и незабавно избягал от региона при мъгла и слаб дъжд.

От друга страна заместник-министрите на вътрешните работи на България Венцислав Катинов, Емил Ганчев, шефът на дирекция " Международна сигурност " Атанас  Илков, генералният шеф на дирекция " Специални интервенции и битка с тероризма на Жандармерията " Тодор Гребенаров, заместник-генералният шеф на дирекция " Гранична сигурност " Радослав Кулеков, дружно с българския общоприет консул в Одрин Борислав Димитров се срещнаха с губернатора Хюсейн Кюршат Кърбийък, командира на 54-та механизирана пехотна бригада в Одрин бригаден военачалник Мехмет Джиханоглу, командира на провинциалната жандармерия полковник Ташкин Келеш, началника на полицията на провинцията Мустафа Алчалар, районния шеф на митниците и външната търговия на Тракия Нихат Кънък.

След срещата заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев сподели, че са благодарили на турските управляващи, че са заловили обвинените за 24 часа. „ Искам да благодаря на турските сили за сигурност. Турските управляващи заловиха нарушителите в границите на 24 часа и осигуриха ареста им. Основната ни концепция беше да правим взаимни локални действия с регионалния шеф на Одрин, изключително за попречване на сходни произшествия в бъдещето и да подобрим взаимоотношението на нашите сили за сигурност. Ние ще осигурим усъвършенствания в нашите връзки във връзка с границите и митниците и ще осигурим високо равнище на съдействие. В този смисъл, което се планува да бъде задоволително на задоволително равнище, разбрахме се един път месечно да се организират срещи със образуваните локални препоръки към Министерство на вътрешните работи, митническа полиция, проведена престъпност и национална полиция ", коментирал след срещата зам.-министър Ганчев.

Той е получил уверения от регионалния шеф на Одрин, че числеността на жандармерията ще бъде увеличена.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР