Арестувани са тримата извършители на въоръжния грабеж в София, съобщават

...
Арестувани са тримата извършители на въоръжния грабеж в София, съобщават
Коментари Харесай

Арестуваха трима мъже в София след въоръжения обир в квартал Гео Милев

Арестувани са тримата причинители на въоръжния обир в София, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Случаят е от 29 декември, когато мъже в столичния квартал " Гео Милев ", влизат с медицински маски в магазин за алкохол и цигари и са заплашили магазинерката с револвер. 

Ето какво оповестяват още от Министерство на вътрешните работи: 

Около 18 часа на 29 декември посредством 112 в полицията бе получен сигнал за осъществен въоръжен обир в магазин за алкохол и цигари в кв. “Гео Милев “ в столицата. Според информацията, след закани с ориентиран револвер, трима причинители незаконно лишили  от обекта оборотните средства и монетник и се отдръпнали пеш в незнайна посока.

Криминалисти от Първо районно управление (на МВР) и от бранш " Грабежи “ - Столична дирекция на вътрешните работи неотложно подхванали оперативно-издирвателни дейности и бързо изяснили, че тримата се придвижват с лек автомобил. Установени са регистрационният му номер, марка и цвят, а скоро – и посоката на придвижване и настоящото му местоположение - в ж.к. " Гоце Делчев “. Веднага са подхванати дейности за обграждане на региона и двама от причинителите са арестувани, и двамата известни на Министерство на вътрешните работи. В хода на процесуално-следствените дейности в жилището на единия са открити два газови револвера, сгъваем нож, известна сума пари, както и 114 боеприпаса за огнестрелни оръжия диаметър 7.62.

В процеса на траялата неотложна работа по случая, на адрес в София през вчерашния ден е арестуван и третият причинител, с криминалистически регистрации, осъждан. От три жилища, населявани от причинителите са конфискувани откритите облекла, с които е осъществено незаконното посягане, а също и голям брой електронни устройства, употребени от тях. Тримата са арестувани за период до 24 часа.  Предстои отчет в прокуратурата на материалите по формираното досъдебно произвеждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР