Арестувани са трима водачи на превозни средства На 20.07.2021 г.

...
Арестувани са трима водачи на превозни средства На 20.07.2021 г.
Коментари Харесай

Гранични полицаи задържаха автомобили, превозващи незаконни мигранти

Арестувани са трима водачи на транспортни средства

На 20.07.2021 година при профилирана полицейска интервенция чиновници на ГПУ - Царево спрели за инспекция покрай Китен автомобил „ Фолксваген Транспортер " с неистинен регистрационни табели и лого на банкова институция, ръководен от български жител. При последвалата ревизия в товарния отсек на транспортното средство граничните служители на реда открили 22 противозаконни мигранти без документи за идентичност - 13 мъже, осем дами и дете, по техни данни жители на Сирия и Ирак.

Установено е, че микробусът е благосъстоятелност на частно лице, а неистинските табели дублират действително съществуващи - благосъстоятелност на банковата институция, която няма никакво присъединяване в тази ситуация.

Водачът и водач на лек автомобил, засечен наоколо до микробуса, са арестувани в ГПУ - Царево. Образувано е досъдебно произвеждане по член 281 от Наказателен кодекс за каналджийство. На двамата мъже е постановена мярка за неотклонение „ задържане под стража " за период до 72 часа с прокурорско предписание, те ще бъдат приведени в следствения арест в Бургас.

Незаконните мигранти ще бъдат настанени в СДНВЧ - Любимец. Работата по случая продължава.

Същия ден гранични служители на реда ГПУ - Ивайловград спрели за инспекция в региона на село Планинец товарен автомобил „ Форд Транзит ", каран от 24-годишен мъж от Софийска област. В каросерията на камиона са открити 24 противозаконни мигранти (20 пълнолетни и четирима непълнолетни), без документи за идентичност, по техни данни афганистански жители. Уведомена е районната прокуратура. Шофьорът и непознатите жители са арестувани, формирани са бързи производства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР